‘İlk 20’dekiler başkanlıkla yönetilmiyor’

‘İlk 20’dekiler başkanlıkla yönetilmiyor’
Hazine Bakanı Albayrak’ın, “Yatırım için demokrasi şart değil” çıkışını değerlendiren DEVA Partisi genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı, ABD hariç ilk 20’deki ülkelerin tamamının başkanlıkla yönetilmediğini...

Hazine Bakanı Albayrak’ın, “Yatırım için demokrasi şart değil” çıkışını değerlendiren DEVA Partisi genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı, ABD hariç ilk 20’deki ülkelerin tamamının başkanlıkla yönetilmediğini ifade etti.
Aynı zamanda Eski Hazine Müsteşarı olan İbrahim Çanakçı, Karar TV yayınında ekonomiye ilişkin yorumlarda bulundu. Çanakçı, koronavirüs önlemleri kapsamında açıklanan ekonomi paketine ilişkin, “600 milyar TL çarpan etkisini biz de bulamadık” yorumunu yaparken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a da tepki gösterdi. Albayrak’ın Çin’i örnek vererek dile getirdiği “Yatırım için demokrasi şart değil” çıkışını eleştiren Çanakçı Çin ekonomisiyle ilgili rakamlar vererek, “Son 5’teki ülkelerin tamamı parlamenter sistemle yönetilmeyen ülkeler. ABD hariç ilk 20’deki ülkelerin tamamı ise başkanlık sistemle yönetilmiyor” dedi.
Çanakçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sık sık dile getirilen faiz-enflasyon ilişkisiyle ilgili formüle ilişkin olarak, “Bizim zamanımızda toplantılarda sık sık konuşurduk. Demek ki biz de ikna edememişiz” diyerek yaklaşımın yanlış olduğunu belirtti.