İş Bankası Genel Müdürü Aran: KKM şu anda biterse kurun hangi seviyeye geleceğini hiçbirimiz bilemeyiz  

İş Bankası Genel Müdürü Aran: KKM şu anda biterse kurun hangi seviyeye geleceğini hiçbirimiz bilemeyiz  
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, seçim sonrasında kur patlaması yaşanmaması için KKM'ye "Dört Elle" sarılmalı dedi.İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, seçim sonrasında kur patlaması yaşanmaması için Kur Korumalı...

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, seçim sonrasında kur patlaması yaşanmaması için KKM'ye "Dört Elle" sarılmalı dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, seçim sonrasında kur patlaması yaşanmaması için Kur Korumalı Mevduat'a (KKM) “dört elle” sarılınması gerektiğini ifade ederek “KKM’de dönen mevduat o kadar büyüdü ki şu an bitirirseniz kurun hangi seviyeye geleceğini hiçbirimiz bilemeyiz. Bu üründe kalıp, bunun kademeli olarak bitirilmesi lazım. Kademeli olarak bitirilmeden önce de TL’ye olan güvenin sağlanması ve yabancı para konusundaki beklentinin kırılması lazım. Yabancı parada artış olmayacak. ‘Türk lirasındaki faizler benim için daha cazip’ düşüncesi tasarruf sahibinde uyandırıldıktan sonra bu biter” ifadelerini kullandı.

Ekonomim Gazetesi’nden Yener Karadeniz’in aktardığına göre Geçen Hafta düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aran, Seçim sonrası KKM’den çıkış öngörmediğini ifade ederek “Çünkü aklı başında ekonominin başına gelen her yönetici, mutlaka onun bir çıkış stratejisini yapar. Ben hiç kimsenin bile bile böyle bir krize sebebiyet vermeyeceğini düşünüyorum. Herkes de zaten ortak akılla hareket edeceğini, aktörleri dinleyeceğini, dinlediğini söylüyor” dedi.

"ENFLASYONLA BİRAZ YAŞAMAK ZORUNDAYIZ"

Aran, seçim sonrası enflasyonla mücadeleye ilişkin olarak ise şunları kaydetti:

Seçim sonucu ne olursa olsun, kim hangi politikayı getirirse getirsin bu enflasyonla biraz yaşamak durumunda kalacağız. enflasyonla mücadele etmenin toplumsal bedelleri var. O bedelleri siz ancak çok güçlü olduğunuz zaman topluma anlatabilirsiniz. Hele bir de bu kadar yaralı ve bu kadar örselenmiş bir topluma şimdi hiç kimse anlatamaz. O yüzden mecbur enflasyonu biraz uzun vadeli çözmek gerekecek diye düşünüyorum.”