Karar yazarı Kahveci: Ya egemenlik haklarımızdan feragat edeceğiz ya da kemer sıkacağız

Karar yazarı Kahveci: Ya egemenlik haklarımızdan feragat edeceğiz ya da kemer sıkacağız
Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "KKM çağın buluşu oldu. Faiz artırmayacağız" sözlerini köşesinde değerlendirdi. Kahveci "Bu ne ifade ediyor? Tek kelime ile söyleyeyim mi: Mevcut...

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "KKM çağın buluşu oldu. Faiz artırmayacağız" sözlerini köşesinde değerlendirdi. Kahveci "Bu ne ifade ediyor? Tek kelime ile söyleyeyim mi: Mevcut yönetimin devamı halinde bu dünyada cehennemi bir hayatı yaşamaya devam edeceğiz." diye yazdı. Kahveci ayrıca "Ya Duyunu-Umumiye gibi egemenlik haklarımızdan feragat ederek Putin’den, Kral Selman’dan para alacağız, ya da kemer sıkacağız" dedi.

Kahveci, Türkiye Ekonomi Modeli''nin hedeflenen büyümenin yüzde 19,7'sinin tüketimden geldiğini ifade ederek "Üretim 3,3, yatırım 2,8 büyümede kalırken ne büyüdü: Tüketim yüzde 19,7. İyi ama çalışanların gelirden aldığı pay yüzde 33,1’den yüzde 24,0’e gerilerken, yani çalışanlar fakirleşip büyük gelir kaybı yaşarken bu tüketim nereden gelmiş?

Elbette kredilerden... Yani borçlanarak tüketmişiz. Bu sayede finans sektörü yüzde 21,8 büyüme göstermiş.

Bankalara koşmuş, kredi almış ve çılgınca tüketmişiz.

Türkiye mevcut yönetim ile şeffaf dünyadan para bulamıyor. Demokrasi yok, adalet yok, liyakat yok...

Eee o vakit şeffaf ülkelerden para da yok demektir.

Çok acı ama çok acı günler bizi bekliyor.

Ya Duyunu-Umumiye gibi egemenlik haklarımızdan feragat ederek Putin’den, Kral Selman’dan para alacağız, ya da kemer sıkacağız..." dedi.

Yazının tamamı için tıklayın