"Kavcıoğlu, Şimşek ve Erkan'ın atacağı adımları ilgili makamlara iletmekle görevli"

"Kavcıoğlu, Şimşek ve Erkan'ın atacağı adımları ilgili makamlara iletmekle görevli"
Ekonomim gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, eski Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun BDDK Başkanlığına getirilmesinin altında yatan sebebin, yeni Başkan Hafize Gaye Erkan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in alacağı...

Ekonomim gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, eski Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun BDDK Başkanlığına getirilmesinin altında yatan sebebin, yeni Başkan Hafize Gaye Erkan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in alacağı kararları ilgili makamlara bildirmek olduğunu yazdı.

Aktaş bugünkü yazısında şunları kaydetti:

"Her ne kadar Şimşek ve Erkan’ın tasarruflarından Kavcıoğlu’nun tüm detaylarıyla haberdar olması ve istese de bu tasarrufları engellemesi pek mümkün görünmüyorsa da Kavcıoğlu’nun atılacak adımları “ilgili makamlarla” paylaşması pekala mümkün. Ancak bu BDDK'nın tek başına önemli ve işlevsel bir kurum olduğu gerçeğiyle tabii ki çelişmez.

Hem unutulmasın henüz Merkez Bankası’nda başkan dışındaki kilit isimlerde değişiklik olmadı. Bu isimlerde değişiklik olacak mı, olabilecek mi, bunu da henüz bilmiyoruz.

Merkez Bankası’nda başkan yardımcılıklarında değişiklik olmadan ve Para Politikası Kurulu bu şekilde yenilenmeden Gaye Erkan’ın da işi hiç kolay değil.

Gözetmen gibi!

Anadolu’da bir adet vardır... Hani sözlü ya da nişanlı çiftler pek baş başa bırakılmaz, çiftlerden birinin yakını onlara eşlik eder ya, sanki biraz öyle bir durum...

Şimşek ve Erkan baş başa verip yüklü bir faiz artırımı mı yapacak?

Yoksa bankaların pek hoşuna gitmeyecek bir karar mı alacak?

Ya yanlarında “Hele bir durun” diyecek bir isim olacak ya da bu isim sözünü dinletemese bile en azından "ilgili makamlara” haber iletecek. Adeta bir denge-denetleme mekanizması devreye alınmış gibi..."

Yazının tamamı için tıklayın