KDV etiketlere yansımaya başladı, Türkiye zamlara uyandı

KDV etiketlere yansımaya başladı, Türkiye zamlara uyandı
KDV'ye gelen veri zamları bugün etiketlere yansımaya başladı. Geçen hafta çıkan kararnameyle yüzde 8'lik KDV dilimleri yüzde 10'a, yüzde 18'lik dilim ise yüzde 20'ye çıkarıldı.KDV zamlarıyla bugün Türkiye yine zamlara uyandı....

KDV'ye gelen veri zamları bugün etiketlere yansımaya başladı. Geçen hafta çıkan kararnameyle yüzde 8'lik KDV dilimleri yüzde 10'a, yüzde 18'lik dilim ise yüzde 20'ye çıkarıldı.

KDV zamlarıyla bugün Türkiye yine zamlara uyandı. Sigaraya dün 5 lira zam geldi. Apple da cep telefonlarına zam geçişi yaptı. Apple'ın en pahalı modeli olan iPhone 14 Pro Max 1 TB 87 bin 457 liraya yükseldi. iPhone 14 ise 48 bin 304 lira oldu.

Bir diğer zam geçişi de alkollü içeceklerde oldu. Türkiye Tekel Bayiler Platform Başkanı Özgür Aybaş, rakı, votka, viski ve cine KDV zammı geldiğini açıkladı. 

TIKLAYIN-Sigaraya 5 lira zam geldi!

TIKLAYIN-Apple’dan tüm ürünlere bir zam daha: 11, 12,13, 14 Pro Pro Max iPhone fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? İşte zamlı fiyatlar

TIKLAYIN- Rakı, votka, viski ve cine yeni KDV zammı geldi

KDV akaryakıta da yansıdı

KDV artışı akaryakıt fiyatlarında da etkisini gösterirken, bugünden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresine ortalama 45 kuruş, motorinin litresine ise 43 kuruş zam geldi.

Akaryakıtın taşımacılık maliyetlerine doğrudan etkisi düşünüldüğünde önümüzdeki dönemlerde hemen her ürüne KDV zammının yanı sıra maliyet zammı eklenmesi de kaçınılmaz olacak.

TIKLAYIN- Benzin ve motorine zam geldi

Şimşek'ten zam sinyali

Öte yandan dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni zamların yolda olduğuna işaret eden açıklamalarda bulundu. "Mali disiplin" vurgusu yapan Şimşek "Önümüzdeki dönemde bütçe açığını kontrol altına alarak mali disiplini yeniden tesis etmek suretiyle kamu maliyesi göstergelerinde kalıcı bozulmalara geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.