Niğdeli kiraz üreticileri satamadıkları kirazları yola döktü

Niğdeli kiraz üreticileri satamadıkları kirazları yola döktü
Niğdeli kiraz üreticileri, satamadıkları kirazları yola döktü. Eylemci üreticiler, Ulukışla - Pozantı arasındaki E90 karayolunu 6 saat boyunca çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde, Darboğaz...

Niğdeli kiraz üreticileri, satamadıkları kirazları yola döktü. Eylemci üreticiler, Ulukışla - Pozantı arasındaki E90 karayolunu 6 saat boyunca çift yönlü olarak trafiğe kapattı.

Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde, Darboğaz köylüleri, kirazlarını satamamaktan şikayetçi. 6-7 bin ton kiraz üreten Niğde Darboğaz köylüleri bu yıl kirazlarını satamıyor. Köylüler, Ulukışla - Pozantı arasındaki E90 karayolunu çift yönlü olarak trafiğe kapattı.


Niğde Valisi ve Ulukışla Kaymakamı'nın kendilerini dinlemesi için yanlarına gelmesini isteyen üreticiler, kirazlarını yola döktü. 

Çiftçilerle görüşen Ulukışla Kaymakamı Uğur Muzaffer Çam da köylülerin eylemini sonlandırmadı. Karayolu yaklaşık altı saat trafiğe kapalı kaldı. 

Üreticilerden biri “Kirazımız 10-15 TL’ye satılıyor. Biz 50-60 TL olsun istedik. İsteyen gelsin alsın. Emeğimin karşılığını alayım ben. Yeter benim çektiğim ya. Nedir bu rezillik” diyerek isyan etti.