”Konutta aidat artışlarına disiplin şart”

”Konutta aidat artışlarına disiplin şart”
Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, site ve apartmanlarda aidat artışı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve keyfi artışlara karşı disiplin getirilmesi çağrısında bulundu.Asgari ücrette yapılan...

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, site ve apartmanlarda aidat artışı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve keyfi artışlara karşı disiplin getirilmesi çağrısında bulundu.

Asgari ücrette yapılan artışın ardından başta personel olmak üzere giderlerin artacağını ifade eden Başkan Akçam, aidat artışlarının bile vatandaşların bütçelerine başlı başına bir yük olduğuna dikkati çekti.

Başkan Akçam, Başkent Ankara’da ortalama aidatların 500-1250 lira, markalı konut projelerinde ise dar gelirli bir ailenin aylık kira giderinin boyutuna göre 3-4 bin liraya kadar çıktığını bildirdi.

Bu rakamların beklenen yüzde 30 oranındaki artışla daha da artacağını ifade eden Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, asgari ücret artışını fırsat bilerek aidatta fahiş rakamlar öne sürenlerle sektörün ve vatandaşların mücadele etmesi gerektiğini kaydetti.

“Profesyonel yönetim uygulaması ile sektöre disiplin gelecek”

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Akçam. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, profesyonel tesis yönetim şirketleri için yapacağı düzenlemelerle ilgili olarak da şunları söyledi.

"Konut sektöründe site ya da iş yeri tesis yöneticilerinin hizmet kalitelerinin arttırılması için denetim gelecek. Bunun içinde bakanlık bünyesinde bir birim kurulacak. Böylece her önüne gelen site veya tesis yöneticisi olamayacak. Bakanlığımızın bu çalışmayanı bir an önce hayata geçirmesi gerektiğini düşünüyor ve destekliyoruz.