Hangi banka TCMB'den ne kadar faiz artışı bekliyor?

Hangi banka TCMB'den ne kadar faiz artışı bekliyor?
Bloomberg News'un haberine göre göre dünyanın en büyük bankalarında bazılarının ekonomistleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesi sonrası TCMB'nin faizleri nasıl artıracağı konusunda farklı görüşler ortaya koyuyorlar.JPMorgan...

Bloomberg News'un haberine göre göre dünyanın en büyük bankalarında bazılarının ekonomistleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesi sonrası TCMB'nin faizleri nasıl artıracağı konusunda farklı görüşler ortaya koyuyorlar.

JPMorgan Chase & Co. ve Barclays Plc'nin TCMB'nin bu ay yapacağı PPK'da faizi 16,5 baz puan yükseltmesinin masada olduğunu değerlendirirken, Societe Generale SA ise faizin iki kattan fazla artacağını öngörüyor. 

Societe Generale'den Marek Drimal, TCMB'nin Haziran'da faizi 650 baz puan artırarak yüzde 22'ye getirmesini ve Ağustos ayında 300 baz puan artırarak yüzde 25'e çıkarmasını bekliyor.

Barclays'den Ercan Ergüzel ise TCMB'nin faizi bu ay yüzde 25'e getirdikten sonra ekimde yüzde 35'e çıkaracağını öngörüyor. 

JPMorgan'ın Türkiye ekonomisti Fatih Akçelik'e göre ise, TCMB ilk faiz artırımı ile politika faizi ile ortalama mevduat faizi arasındaki farkı kapatacak.