Mahfi Eğilmez: IMF'ye gidilmesi bir seçenek olarak mutlaka düşünülmeli

Mahfi Eğilmez: IMF'ye gidilmesi bir seçenek olarak mutlaka düşünülmeli
İktisatçı Mahfi Eğilmez, enflasyonla mücadelede Merkez Bankası'nın faiz için limiti olmaması gerektiğini ve faizi yavaş yavaş gerçek enflasyon düzeyine yükselmesi gerektiğine vurgu yaptı.Kişisel blogunda kalem aldığı yazıda...

İktisatçı Mahfi Eğilmez, enflasyonla mücadelede Merkez Bankası'nın faiz için limiti olmaması gerektiğini ve faizi yavaş yavaş gerçek enflasyon düzeyine yükselmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kişisel blogunda kalem aldığı yazıda IMF'nin bir seçenek olarak görülmesi gerektiğini belirten Eğilmez şöyle dedi:

"Merkez Bankasının faizi yavaş yavaş gerçek enflasyon düzeyine yükseltmeye başlaması gerekiyor. Bunun bir üst sınırı olmamalı. Merkez Bankası’nın, faizi ne kadar yükselteceğini önceden yavaş yavaş topluma aktarması, beklentileri düzeltmek için uygun olur (eğer yapısal reformlar yapılmayacaksa faizi yükseltmenin fazlaca bir yararı olmaz.)

Bu dönem döviz açısından sıkıntılı olacağı için IMF’ye gidilmesi de bir seçenek olarak mutlaka düşünülmeli. Hiçbir yerden IMF’den alınacak destek kadar ucuza borç bulma imkânı yok. Buna ek olarak birçok yatırımcı ve borç veren IMF’nin program uyguladığı ülkeye para yatırır. IMF bize acı reçete uygulatır diye düşünülüyorsa acı reçete zaten vergi artırımları ve düşük ücret artışlarıyla uygulandı ve IMF gelsin gelmesin uygulanmaya devam edilecek. Çünkü bugüne kadarki yanlışları düzeltmenin yolu ne yazık ki başka yolu yok."

Yazının tamamı için tıklayın