Mehmet Şimşek'ten MB Başkanı Hafize Gaye Erkan için iki farklı paylaşım

Mehmet Şimşek'ten MB Başkanı Hafize Gaye Erkan için iki farklı paylaşım
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası (MB) Başkanlığına atanan Hafize Gaye Erkan için biri Türkçe biri İngilizce olmak üzere iki farklı tebrik mesajı yayımladı. Şimşek'in İngilizce paylaşımında Türkçe...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası (MB) Başkanlığına atanan Hafize Gaye Erkan için biri Türkçe biri İngilizce olmak üzere iki farklı tebrik mesajı yayımladı. Şimşek'in İngilizce paylaşımında Türkçe paylaşımına kıyasla daha fazla övgüye yer vermesi dikkat çekti.

Şimşek, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda Türkçe olarak "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan sn Hafize Gaye Erkan’ı kutluyorum. Bilgisine ve tecrübesine güveniyorum. Sn Erkan bugün devir teslim töreni ile görevine resmen başladı. Kendisine başarılar diliyorum. Ülkemize hizmet yolunda Allah yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.

"Olağanüstü bir seçim"

İngilizce yayımladığı mesajında Erkan'dan daha övgü dolu bahseden Şimşek, "Merkez Bankası'nın yeni başkanı olan Sayın Hafize Gaye Erkan ile çalışmayı ve onu desteklemeyi dört gözle bekliyorum. O olağanüstü bir seçim. Güçlü akademik referansları ve uluslararası finans piyasalarındaki engin deneyimi, Türkiye'ye zorlu ekonomik zamanlarda rehberlik etmek için iyi bir konumda olduğu anlamına gelir" yorumunda bulundu.

Eski MB Başkanı, yeni BDDK Başkanı Kavcıoğlu'na tebrik

Hazine ve Maliye Bakanı, dün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla BDDK Başkanlığına atanan Şahap Kavcıoğlu'nu da iki dilde tebrik etti.

Şimşek, Türkçe mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanlığı’na atanan sn Şahap Kavcıoğlu’nu da kutlarım. 30 yılı aşkın deneyimi ile verimli ve faydalı hizmetler yapacağına inandığım Sn Kavcıoğlu’na yeni görevinde başarılar dilerim."

"Rolü önemli bir zamanda üstleniyor"

İngilizce mesajında ise "Bugün Şahap Kavcıoğlu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun yeni Başkanı oldu. Rolü önemli bir zamanda üstleniyor. Ağırlıklı olarak bankacılıkta 30 yıllık tecrübesiyle, bu yeni görevinde çok başarılı olacağından hiç şüphem yok. Atandığı için onu tebrik etmek istiyorum." yorumunda bulundu.