Merkez Bankası'nda görevden almalar başladı iddiası

Merkez Bankası'nda görevden almalar başladı iddiası
Merkez Bankası İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Gizem Uzuner'in görevden alındığı iddia edildi.Yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Şimşek'in göreve gelir gelmez verdiği mesajlar, ekonomide...

Merkez Bankası İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Gizem Uzuner'in görevden alındığı iddia edildi.

Yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Şimşek'in göreve gelir gelmez verdiği mesajlar, ekonomide rasyonellik, şeffaflık ve öngörülebilirlik oldu.

Şimşek'in ekonominin başına getirilmesini takiben Merkez Bankası Başkanı da değiştirilerek Şahap Kavcıoğlu'nun yerine Hafize Gaye Erkan atandı.

Türkiye enflasyon, döviz kurlarının hızla yükselmesi ve halkın alım gücünün düşmesi gibi makro ekonomik problemleri, ortodoks politikalar uygulayacağı anlaşılan yeni ekonomi kurmaylarıyla çözme yoluna girerken bu süreçte bürokraside de birçok önemli ismin değişmesi bekleniyor.

İlk değişiklik haberi ise Gazeteci Barış Soydan'dan geldi. Soydan, sosyal medyada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Merkez Bankası İletişim Genel Müdürü Gizem Uzuner'in görevden alındığını duydum. Uzuner geçen yıl BloombergHT'den Merkez Bankası'na geçmişti. Başka gelişmeler de var."