Model tutmadı, kendisinin de dediği gibi "Eve boynu bükük mü" dönecek?

Model tutmadı, kendisinin de dediği gibi "Eve boynu bükük mü" dönecek?
Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğunu Mehmet Şimşek'e devreden Nureddin Nebati göreve ilk geldiği günlerde HaberTürk yazarı Sevilay Yılman'a verdiği demeçte uygulanacak yeni ekonomi politikalarını savunmuş, Yılmanın "Ya model...

Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğunu Mehmet Şimşek'e devreden Nureddin Nebati göreve ilk geldiği günlerde HaberTürk yazarı Sevilay Yılman'a verdiği demeçte uygulanacak yeni ekonomi politikalarını savunmuş, Yılmanın "Ya model tutmazsa?" sorusuna ise "Üzülürüm. Çünkü ya kahramanı olacağım çocuklarımın. Ya da boynu bükük bir şekilde eve döneceğim ve onların da boynunu bükmüş olacağım. Ben eve boynu bükük dönemem" yanıtını vermişti.

Bu yanıt o dönemde ekonomi ve siyaset gündeminde en çok konuşulan konu halini almıştı. Ancak mevcut ekonomi durumunda modelin tutmadığı biliniyor. Modelden dönüş için hükümetten "kesin" bir açıklama gelmezken, Nureddin Nebati bugün koltuğu "ortodoks ekonomi" kurallarına bağlılığıyla bilinen Mehmet Şimşek'e devretti.

Bu adım "Ekonomide 'U' dönüşü mü yapılıyor" sorusunu da gündeme getirdi. Öte yandan Şimşek bakanlık koltuğuna oturduğu ilk anda "Öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkemiz olacaktır" sözleriyle normal ekonomi politikalarına döneceğini vurguladı.