Otomotiv satışlarında zirve haziranda değişti

Otomotiv satışlarında zirve haziranda değişti
Gazete Pencere yazarı Emre Özpeynirci otomotiv satışlarında haziran ayı verilerini paylaştı. Özpeynirci, haziranda otomotiv satışlarında zirvenin el değiştirdiğini belirterek "Renault Fiat'ı geçti" dedi.Özpeynirci'nin paylaştığı...

Gazete Pencere yazarı Emre Özpeynirci otomotiv satışlarında haziran ayı verilerini paylaştı. Özpeynirci, haziranda otomotiv satışlarında zirvenin el değiştirdiğini belirterek "Renault Fiat'ı geçti" dedi.

Özpeynirci'nin paylaştığı verilere göre 2023 Haziran ayında otomotiv satışlarında Renault toplam 16 bin 845 bin adet satışla Fiat'ı geride bırakarak lider konumuna yükseldi. Renault'un pazar payı ise yüzde 15,19 olarak gerçekleşti.

Renault'u 15 bin 918 adet satışla önceki lider Fiat takip etti. Fiat'ın pazar payı yüzde 14,36 olarak gerçekleşti. Toplam otomotiv satışlarında 3. sıranın adı ise Ford oldu. Ford haziran ayında 10 bin 907 adet satış gerçekleştirirken, pazar payı yüzde 9,84 oldu.

Otomobilde de lider Renault, Opel'den büyük çıkış

Renault haziranda otomobil satışlarında da lider konumda. Haziran ayında Renault 15 bin 901 adet otomobil satışı gerçekleştirdi. Pazar payı da yüzde 40,27 olarak kaydedildi. Renault'u yine Fiat 10 bin 695 adet otomobille takip etti. Fiat'ın pazar payı ise yüzde eksi 21,37 geriledi. Otomobil satışlarında 3. sırada ise Opel yer aldı. Opel haziranda 8 bin 393 adet satış gerçekleştirdi. Pazar payındaki artış ise yüzde 134,83 olarak kaydedildi.

Özpeynirci konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Haziranda hem toplam satışlarda hem de otomobil satışlarında Renault atağa kalkarak uzun bir süre sonra Fiat'ı geçip, zirveye oturdu. Ama ilk 6 ay sonunda hem toplam satışlarda hem otomobil satışlarında Fiat açık ara liderliği devam ediyor. Haziranda Opel, Peugeot ve Citroen markalarındaki çıkış ise devam etti. Opel 3.sırada yer aldı"

En çok satan model Clio

Haziran ayında en çok satan model ise Renault Clio oldu. Clio Hatcback modeli haziranda 9 bin 365 adet satışla zirveyi göğüsledi. Clio modelini Fiat Egeas Sedan 7 bin 240 adet satışla takip etti. En çok satan 3. model ise 4 bin 207 adetle Opel Corsa oldu.

.