Portekiz'de nereden ev alınır? Fiyatlar ne kadar?

Portekiz'de nereden ev alınır? Fiyatlar ne kadar?
Son dönemde artan konut fiyatları ve giderek zorlaşan ekonomik şartlar vatandaşları yurt dışında yaşamaya itti. Birçok vatandaş yurt dışından ev almaya yönelirken, söz konusu durum verilere de yansıdı. Yurt dışından konut...

Son dönemde artan konut fiyatları ve giderek zorlaşan ekonomik şartlar vatandaşları yurt dışında yaşamaya itti. Birçok vatandaş yurt dışından ev almaya yönelirken, söz konusu durum verilere de yansıdı. Yurt dışından konut alımı yüzde 40 artarken, vatandaşların en çok tercih ettiği ülkelerin başında Portekiz geliyor. Peki Portekiz'de ev almak için en uygun bölgeler neresi? Portekiz'de ev fiyatları ne kadar?

TIKLAYIN- İstanbul’da evini satıp Avrupa’da konut alanların sayısı yüzde 40 arttı

Lizbon

Portekiz'in başkenti olan Lizbon, yatırım evi arayanlar için iyi bir sırada, ancak bütçe alıcıları, ev satın almak için metrekare başına fiyatlar zaten doruğa ulaştığı için başka yerlere bakmak isteyebilirler.

Londra merkezli gayrimenkul şirketi Savills'e ilanlarında Lizbon'daki ortalama ev fiyatları 278 bin eurodan başlayıp 1,7 milyon euroya kadar çıkabiliyor.

Porto

Porto, Lizbon'a nazaran daha küçük bir şehir olmasına karşın, Lizbon'un sunduğu tüm imkanları daha küçük bir ölçekte sunuyor. İlgi çekici yerler ve yapılacak çeşitli şeyler, Portekiz'de çok fazla zamanı olan emekliler için mükemmeldir.

Porto, her köşede harika modern ve eski mimarinin yanı sıra kültürel mirasa sahip.

Tranio adlı emlak sitesindeki ilanlara göre Porto'da ev fiyatları ise Lizbon'a göre ucuz olmakla birlikte 350 bin ila 1,250 bin euro arasında.

Algavre Bölgesi

Portekiz'in bölgelerinden biri olan Algavre bölgesi özellikle yaz tatili için mülk satın alacak kişilere hitap eder. Bunun yanı sıra Algavre bölgesi yüksek kira getirileri de sağlar. Ancak fiyatların dikkatli şekilde araştırılması gerekir. Çünkü hali hazırda kiralanacak harika daireler var ve rakabet sert.

Savills'e göre Algavre Bölgesi'nde ise ortalama ev fiyatları 925 bin eurodan başlayıp 2 milyon euroların üzerine çıkabilmekte.

Cascais

Cascais ise daha lüks bir yaşam tercih edenler için iyi bir seçenek. Fiyatlar nispeten daha fazla olmasına karşın, yerel emlak piyasaları, şık ve incelikli lüks evler yapıyor. Cascais, Lizbon'a arabayla bir saatlik mesafededir, bu nedenle şehir yaşamının tüm avantajlarını isteyen ancak kalbinde olmak istemeyenler için idealdir.

Tranio sitesinde Cascais'de bulunan evlerin 745 bin eurodan 3,1 milyon euroya kadar yükseldiği görülüyor.