Şeref Oğuz: Kaşıkla verilenler, kepçeyle geri alınmaya başlandı

Şeref Oğuz: Kaşıkla verilenler, kepçeyle geri alınmaya başlandı
Ekonomim yazarı Şeref Oğuz, bugünkü köşesinde yeni torba yasada memurlara yapılan seyyanen zam ve vergi artışlarına dikkati çekti.Oğuz "Kaşık dönemi bitti, şimdi kepçe zamanı" başlıklı yazısında "Henüz geride bıraktığımız Seçim...

Ekonomim yazarı Şeref Oğuz, bugünkü köşesinde yeni torba yasada memurlara yapılan seyyanen zam ve vergi artışlarına dikkati çekti.

Oğuz "Kaşık dönemi bitti, şimdi kepçe zamanı" başlıklı yazısında "Henüz geride bıraktığımız Seçim Ekonomisi 1.0’ın külfetini hesaplayamadan, Mart 2024 yerel seçimin ekonomisinin finansmanını tasarlamaya başladık bile. Öncelikle kaşıkla verilenleri kepçeyle geri almakla işe başladık. Görünen, Seçim Ekonomisi 2.0’ın finansmanı, vergi üzerinden yürüyecek." diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Faiz artışı ve Merkez Bankası’nın restorasyon gayretleri henüz beklenen etkiyi sağlamadı. Ekim’de yüzde 85’5 ile zirve yapan enflasyon, Haziran’daki yüzde 38,21 ile de dibi gördü. Bundan sonra enflasyon yeni tırmanma şeridinde ivmelenecek. Popülizm yani seçim ekonomisi ise “başlangıçta kontrollü” ancak yılsonuna doğru şaha kalkmış bir şekilde hızlanacak. Ekim’e dek Şimşek ve Erkan ikilisi restorasyona dair ne yaptıysa onunla yetinilecek. Zira sandığa ne girerse o çıkıyor. Popülizm girecek fakat çıkacak olan belki de 100 yıllık cumhuriyetin en ağır ekonomik faturası olacak."

Yazının tamamı için tıklayın