Serkan Özcan: Şimşek'e verilen sürenin dolmasına da dövizin kontrolden çıkmasına da çok az kaldı!

Serkan Özcan: Şimşek'e verilen sürenin dolmasına da dövizin kontrolden çıkmasına da çok az kaldı!
Gelecek Partisi Sözcüsü ve Ekonomist Serkan Özcan, Merkez Bankası'nın 250 baz puan artışla faizi yüzde 17,5'e yükseltmesini sosyal medya hesabından eleştirdi. Özcan, faiz kararının iktidar güdümünde alındığını belirterek,...

Gelecek Partisi Sözcüsü ve Ekonomist Serkan Özcan, Merkez Bankası'nın 250 baz puan artışla faizi yüzde 17,5'e yükseltmesini sosyal medya hesabından eleştirdi. Özcan, faiz kararının iktidar güdümünde alındığını belirterek, bu tutumun sorunları daha da büyüteceğini söyledi.

Özcan, "Mehmet Şimşek’e verilen sürenin dolmasına da, döviz kurunun kontrolden çıkmasına da, milletin feryadının daha büyük bir sosyal huzursuzluğa dönüşmesine de çok az kaldı!" dedi.

Özcan şunları söyledi:

"Türkiye’yi yaşamakta olduğumuz ekonomik yıkıma bu iktidarın akıl almaz politikaları soktu! Milletin canını yakan, dün sokakta karşılaştığım bir emekli hanımefendinin dediği gibi “imdat” dedirten bu politikalardan vazgeçmedikçe, kimin Bakan olduğunun ya da arada sırada yazdığı hamasi Twitlerin hiçbir önemi yok! Enflasyon yüzde 60-70 bandına koşarken, iktidar yönettiği/yönlendirdiği fiyatlara zam üstüne zam yaparken, vergiler can yakarken hala sarayın güdümünde bir faiz politikası uygulayıp komik gerekçelerle 250 baz puanlık artışı yapmak sorunları sadece daha da büyütür! Kapı kapı gezip ne olduğu belirsiz reklam kokan “şu kadar yatırım gelecek” lafları da hikayeden ibaret kalır! Mehmet Şimşek’e verilen sürenin dolmasına da, döviz kurunun kontrolden çıkmasına da, milletin feryadının daha büyük bir sosyal huzursuzluğa dönüşmesine de çok az kaldı! Ya adam akıllı bir politika derhal açıklanır ya da geri dönülemez bir yola girilir! Bütün samimiyetimle yapıyorum bu uyarıları."