Serkan Özcan'dan Mehmet Şimşek yorumu: Ne hazin bir başlangıç

Serkan Özcan'dan Mehmet Şimşek yorumu: Ne hazin bir başlangıç
Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Nureddin Nebati'den görevi devralırken kullandığı "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır" ifadelerini değerlendirdi.Özcan,...

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Nureddin Nebati'den görevi devralırken kullandığı "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır" ifadelerini değerlendirdi.

Özcan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda Şimşek'in söz konusu ifadesi için "Ne hazin bir başlangıç!" dedi.

TIKLAYIN - Nebati’den görevi devralan Şimşek: Türkiye’nin rasyonel düzene dönme dışında seçeneği kalmamıştır

Şimşek'in çok doğru bir ifade kullandığını belirten Özcan, şunları yazdı:

Tam 4 yıldır bunu söylediğimiz için dış güçlerin aparatı, mandacı hatta terörist diye yaftalandık! Bir ucube ekonomik modeli nedeniyle ülke yüz milyarlarca dolar kaybederken, ülkenin rezervleri tükenirken, tarihin en kötü enflasyon baskısı yaşanırken, devletin bütçesi çarçur edilirken, millet fakirleşirken feryat ettik! Bir gün bile “ bir dakika bu arkadaşlar ne diyor?” diye soran olmadığı gibi en ağır hakaretlere maruz kaldık! Aslında bizim de temel talebimiz bu faturayı daha da büyütmeden, ülke daha fazla kaybetmeden “Rasyonelleşmekti”!

"Çare ne?"

Şimdi gelinen noktada ağır bir tablo ve bu tabloyu “rasyonelleşerek” düzeltmeye gelmiş yeni bir isim var! Dilerim kendisine verilen sözler gerçektir! Dilerim Türkiye yeniden cahil bir ekonomi politikasının altında inim inim inletilmez! Peki bunun gerçekleşebileceğine inanıyor muyum? Maalesef hayır! Çünkü makul ekonomi politikalarının siyasi ve sosyal bedelini taşıyabilecek bir iktidar olduğunu düşünmüyorum! Koalisyonun normalleşmeye veya rasyonelleşmeye dayanamayacak kadar otoriterleştiğine inanıyorum! Peki çare ne? Olan bitenden ders almış, değişime ve eleştiriye açık, millete derdini anlatabilen, samimi, organik yepyeni bir merkez siyaset! İnşallah bunu gerçekleştirebilmek tüm ülke sevdalılarına nasip olur.