Şirketlere bir kolaylık daha: "Vergi iadeleri ek vergiye mahsup edilebilecek"

Şirketlere bir kolaylık daha: "Vergi iadeleri ek vergiye mahsup edilebilecek"
Geçtiğimiz hafta ek vergi yükümlülüklerini ödemekte zorlanan şirketlere, vergi ödemelerinde 12 taksit imkanı getirilmesinin ardından bir kolaylık daha geldi. Ekonomim gazetesi yazarı Abdullah Tolu'nun köşesinde aktardığına...

Geçtiğimiz hafta ek vergi yükümlülüklerini ödemekte zorlanan şirketlere, vergi ödemelerinde 12 taksit imkanı getirilmesinin ardından bir kolaylık daha geldi.

Ekonomim gazetesi yazarı Abdullah Tolu'nun köşesinde aktardığına göre vergi iadeleri ek vergiye mahsup edilebilecek. Tolu bugünkü köşesinde yeni düzenlemeyi şöyle anlattı:

"Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen konulardan birisi de, ek vergi borçlarının mükelleflerin diğer vergilerden kaynaklı iade alacaklarına mahsubunun mümkün olup olmadığı ile ilgiliydi.

Kamuoyunda ciddi tartışmalara neden olan bu konu, Maliye’nin dün itibariyle tüm teşkilatına verdiği talimat ile çözüme kavuşturuldu.

Yapılan açıklamaya göre, ek vergi borçlarının, şirketlerin KDV, gelir ve kurumlar vergisi gibi diğer vergilerden kaynaklı iade alacaklarından mahsubu suretiyle ödenmesi mümkün olacak. Söz konusu mahsuplar, ilgili mevzuatları uyarınca şirketlerin kurumlar vergisi yönünden bağlı bulundukları vergi daireleri tarafından yerine getirilecek."

Yazının tamamı için tıklayın