S&P küresel ekonomik büyüme tahminini yükseltti

S&P küresel ekonomik büyüme tahminini yükseltti
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's (S&P), küresel ekonomik büyüme tahminini bu yıl için yüzde 2,7'den yüzde 2,9'a çıkardı.Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, küresel ekonomik...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's (S&P), küresel ekonomik büyüme tahminini bu yıl için yüzde 2,7'den yüzde 2,9'a çıkardı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, küresel ekonomik görünüme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Gelişmiş ülkelerdeki hızlı faiz artışlarına rağmen pek çok ekonomide özellikle hizmetlere yönelik talep baskılarının güçlü kalmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, manşet enflasyondaki gevşemeye rağmen iş gücü piyasalarının hala sıkı ve çekirdek enflasyonun inatçı bir şekilde yüksek olduğu aktarıldı.

Açıklamada, büyük merkez bankalarının politika faizlerinin daha uzun süre yüksek kalacağının sinyalini verdiği anımsatılarak, bu yıl faiz indirimi beklentilerinin artık masadan kalktığı ifade edildi.

Tahminlerin genel olarak 2023’te daha hızlı, 2024’te ise daha yavaş bir ekonomik büyümeye işaret ettiği belirtilen açıklamada, dünya ekonomisinin bu yıl ve gelecek yıl yüzde 2,9’ar, 2025 ve 2026’da ise yüzde 3,3’er büyümesinin beklendiği kaydedildi.