Taha Akyol: AİHM kararlarına uyulmayan hiçbir sistem yatırımcıya güven vermez

Taha Akyol: AİHM kararlarına uyulmayan hiçbir sistem yatırımcıya güven vermez
Karar gazetesi yazarı Taha Akyol, geçtiğimiz günlerde AKP'li üst düzey bir ismin yatırımcılara güven vermek adına yargıda reform hazırlıklarının olduğunu belirtmesine ilişkin haberi köşesinde değerlendirdi. Akyol yazısında...

Karar gazetesi yazarı Taha Akyol, geçtiğimiz günlerde AKP'li üst düzey bir ismin yatırımcılara güven vermek adına yargıda reform hazırlıklarının olduğunu belirtmesine ilişkin haberi köşesinde değerlendirdi.

Akyol yazısında şöyle dedi:

"Gerçek bir hukuk ve yargı reformu mu, YOKSA mahallİ seçimlere kadar biraz sermaye getirecek bir iki değişiklik mi? Kaygılıyım... Dört yıl önce, Beştepe’deki görkemli törende “hakimlere coğrafi teminat getireceğiz” denilmişti. (30 Mayıs 2019) Hâlâ yapılmadı.

Bugün Türkiye’de AİHM kararlarını uygulamayan hiçbir sistem, hukuk devleti güveni yaratamaz. Yatırımcıya da güven veremez.

Şimşek “uluslararası normlara uygunluk” diyordu, değil mi?.

Modern devletin iyi yönetilebilmesi için temel ilkeler olan kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı, bağımsız Merkez Bankası, bağımsız Düzenleme ve Denetleme kurulları, yüksek liyakate sahip kamu kadroları… Bunları gerçekleştirmeden gelişmiş ülke, zengin toplum olmak imkansız."

Yazının tamamı için tıklayın