Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektörü temsilcileriyle görüşecek!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektörü temsilcileriyle görüşecek!
Yeni kabinenin Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 19 Haziran Pazartesi günü Ankara'da otomotiv sektörü temsilcileriyle bir araya gelecek. Gazete Pencere yazarı Emre Özpeynirci'nin aktardığına göre davet, Bakan Bolat'tan geldi. Görüşmenin...

Yeni kabinenin Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 19 Haziran Pazartesi günü Ankara'da otomotiv sektörü temsilcileriyle bir araya gelecek.

Gazete Pencere yazarı Emre Özpeynirci'nin aktardığına göre davet, Bakan Bolat'tan geldi.

Görüşmenin sebebi ise otomotivde yükselen ateşin nasıl düşürüleceği. "6 ay 6 bin km" sınırlamasının etkileri, stokçuluk ve liste fiyatından daha yükseğe yapılan satışlar; görüşmenin ana gündem maddelerini oluşturabilir.

Özpeynirci, "6 ay ve 6 bin km sınırlaması kapsamına şahıslar da dahil edilir mi? Yılda 3 alım hakkı bire düşürülür mü? İlan sitelerine sıfır fiyatının üstünde 2. el araç konulması engellenir mi?" sorularının görüşmeden sonra cevap bulup bulmayacağı konusunda, "Bekleyip göreceğiz..." yorumunda bulundu.

Toplantıya davet edilen temsilciler şöyle:

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu

Marmara Motorlu Araç Satıcıları Derneği

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği

Bursa Galericiler Odası

3 temsilciyle ayrı görüşme

Bakan Bolat'ın; Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği ve Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu ile birlikte değil ayrı ayrı görüşeceği de konuşulanlar arasında.