Türkiye makarnaya ‘boğuldu’

Türkiye makarnaya ‘boğuldu’
Karantinada satışı patlayan makarna, hazır çorba, kondom satışları Haziran’da sert düştü.1 Haziran’da başlayan normalleşme süreci tüketici alışverişinde de kendini gösterdi. Sokağa çıkma yasaklarıyla tüketilen ürünlerden...

Karantinada satışı patlayan makarna, hazır çorba, kondom satışları Haziran’da sert düştü.
1 Haziran’da başlayan normalleşme süreci tüketici alışverişinde de kendini gösterdi. Sokağa çıkma yasaklarıyla tüketilen ürünlerden alışveriş saatlerine kadar birçok husus da değişti.
Mart, nisan ve mayıs aylarında en çok tercih edilen un, margarin, süt ve maya haziran ayında rafta kaldı. Alışverişler hafta sonu yapılırken en çok tercih edilen ürünler ise atıştırmalıklar oldu.
Bakkal, büfe ve küçük marketlerden oluşan geleneksel perakende kanallarının alışveriş verilerini izleyen Trendbox’un İstanbul’da 1000’den fazla noktadan aldığı bilgilere göre Türkiye’de koronavirüs vakasının açıklandığı 11 Mart itibarıyla bakkallardan sırasıyla en çok kolonya, el temizleyici, sabun, şampuan, tuvalet kağıdı gibi temizlik ürünleriyle un, makarna, konserve balık, hazır çorba gibi uzun süre dayanabilecek ve daha çok evde yapılabilecek gıdalar satın alındı. Stokçuluğun gündeme geldiği mart ayında ise makarna üreticileri, “ Kimse panik yapmasın. Türkiye’yi makarnaya boğarız.’’ demişti.