UBS duyurdu: Credit Suisse'in satın alınması tamamlandı

UBS duyurdu: Credit Suisse'in satın alınması tamamlandı
İsviçre'nin en büyük bankası UBS, Credit Suisse'in  satın alınması sürecinin tamamlandığı duyurdu.UBS'in Credit Suisse'i devralması sonrasında 1.6 trilyon dolarlık bilançoya ve varlık yönetiminde daha fazla güce sahip devasa...

İsviçre'nin en büyük bankası UBS, Credit Suisse'in  satın alınması sürecinin tamamlandığı duyurdu.

UBS'in Credit Suisse'i devralması sonrasında 1.6 trilyon dolarlık bilançoya ve varlık yönetiminde daha fazla güce sahip devasa bir İsviçre bankası ortaya çıktı.

UBS CEO'su Sergio Ermotti ve Yönetim Kurulu Başkanı Colm Kelleher İsviçre gazetelerinde yayınlanan mektupta, "Bu, UBS İsviçre için finans merkezi olarak yeni bir dönemin başlangıcı" dedi.

Söz konusu devralımı 2008 küresel finansal krizinden bu yana en büyük bankacılık anlaşması olarak değerlendiren Ermotti ve Kelleher, anlaşmanın müşteriler, çalışanlar, hissedarlar ve İsviçre için "zorluklar" ama aynı zamanda "birçok fırsat" yaratacağını ifade etti.

UBS ve Credit Suisse'nin dünya genelinde 120,000 çalışanı bulunuyor ancak UBS sinerjiden faydalanmak ve maliyetleri azaltmak amacıyla işten çıkarmalar yapacağını duyurmuştu.

UBS, Mart'ta İsviçre hükümeti tarafından hazırlanan bir paket kapsamında İsviçreli Credit Suisse bankasını 3 milyar İsviçre frankı (3.37 milyar dolar) karşılığında satın almış ve bankanın 5.4 milyar dolar büyüklükteki borcunu üstlenmişti.

UBS ve İsviçre hükümeti 9 Haziran'da, Credit Suisse'in devralınmasından kaynaklanabilecek 9 milyar İsviçre frankı (10 milyar dolar) büyüklüğündeki zararın karşılanmasına ilişkin anlaşmaya vardıklarını açıklamıştı.(REUTERS)