Yatırım yaptığı hisse 2 ayda yüzde 500'den fazla değer kazanan Aref'e Borsa İstanbul'dan tedbir uygulaması

Yatırım yaptığı hisse 2 ayda yüzde 500'den fazla değer kazanan Aref'e Borsa İstanbul'dan tedbir uygulaması
Borsa İstanbul (BİST) illüzyonist Aref Ghafouri ve Eren Çayır isimli kişiler hakkında yatırımcı bazında tedbir uygulama kararı aldı. İki ismin BİST'te işlem gören ve kısa sürede katbekat yükseliş gösteren Avrupa Yatırım...

Borsa İstanbul (BİST) illüzyonist Aref Ghafouri ve Eren Çayır isimli kişiler hakkında yatırımcı bazında tedbir uygulama kararı aldı. İki ismin BİST'te işlem gören ve kısa sürede katbekat yükseliş gösteren Avrupa Yatırım Holding hissesinde işlem yaptıkları tespit edildi.

Hürriyet'in haberine göre; Borsa İstanbul, iki kişi hakkında yatırımcı bazında tedbir aldı. Avrupa Yatırım Holding hissesinde işlem yaptığı tespit edilen illüzyonist Ghafouri ve Çayır, bir ay süreyle, "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" tedbirlerine tabi tutulacak.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. maddesi çerçevesinde, Avrupa Yatırım Holding A.Ş. (AVHOL) payının piyasasında, yönergenin 6. maddesinde belirtilen emir ve işlemleri nedeniyle Aref Ghafouri ve Eren Çayır adlı yatırımcılar hakkında Borsamız Pay Piyasası'ndaki emir ve işlemlerine yönelik olarak 22/06/2023 tarihinden itibaren 1 ay süreyle 'Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı', 'Brüt Takas' ve 'İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması' tedbirleri uygulanacaktır" denildi.

Şirket hakkında daha önce de olağandışı fiyat ve miktar hareketleri nedeniyle Borsa İstanbul'un tedbir aldığı görüldü.

Hissede yüzde 576 değerlenme oldu

Borsa İstanbul'da işlem gören Avrupa Yatırım Holding hissesinde 27 Nisan 2023'te yükseliş hareketi başladı. Herhangi bir özel durum ya da hissede yükselişi tetikleyecek bir açıklama bulunmamasına rağmen hisse, 27 Nisan 2023'te 13,10 lira seviyelerinden yükselişe başladı. Dün itibarıyla hisse 88,55 lira seviyesini gördü. Böylece hisse, iki aya yaklaşık bir zamanda yüzde 576 oranında yükselmiş oldu. Hızlı yükseliş, Borsa İstanbul'un dikkatini çekti.

Hisse tek fiyattan işlem görecek

Borsa İstanbul, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında Avrupa Yatırım Holding hisselerinin 22 Haziran 2023 yani bugünden itibaren başlamak üzere 21 Temmuz 2023'e kadar tek fiyat işlem yönteminden işlem görmesine karar verdi.