Seçim vaadi tutmadı: Yeni asgari ücret 500 dolar etmiyor

Seçim vaadi tutmadı: Yeni asgari ücret 500 dolar etmiyor
2023'ün ikinci yarısı için uygulanacak yeni asgari ücret rakamı belli oldu. Buna göre asgari ücret yüzde 34 zamla net 11 bin 402 lira olarak gerçekleşti. Seçim öncesinde asgari ücrete verileceği vaat edilen 500 dolar sınırının...

2023'ün ikinci yarısı için uygulanacak yeni asgari ücret rakamı belli oldu. Buna göre asgari ücret yüzde 34 zamla net 11 bin 402 lira olarak gerçekleşti.

Seçim öncesinde asgari ücrete verileceği vaat edilen 500 dolar sınırının altında kaldı. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücretin 500 dolardan az olmayacağını açıklamıştı.

Seçim sonrası ise bu vaat gerçekleşmedi. Yeni asgari ücret tutarı olan 11 bin 402 lira şu anda 482 dolar yapıyor.

TİM Başkanı nokta atışı yaptı

İş dünyasından pek çok temsilci asgari ücretin 500 dolar olmasına yönelik tepki açıklamalarında bulunmuştu. Bunlardan biri de Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe'ydi. Gültepe konuya ilişkin yaptığı bir açıklamada "Bence dolar üzerinden konuşmak hatalı olur. Kur artarsa ne olacak. 10 bin 500 TL ila 11 bin 500 TL arasında bir rakam açıklanacağı öngörülüyor” diyerek bugün açıklanan 11 bin 402 liralık asgari ücret miktarına neredeyse nokta atışı yaptı.

Yılmaz kapıyı kapatmıştı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin olarak  “Dolar dediğimiz şey bir defa yerinde durmuyor ki hergün farklılaşıyor bu değerler. Biz TL konuşmak durumundayız” diyerek 500 dolar asgari ücret tartışmasına kapıyı kapatmıştı.

Atalay: Kızım 14 altında kaldı, Allah sana kolaylık versin

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ın asgari ücretin açıklandığı toplantının ardından bir muhabirle girdiği diyalog da dikkati çekti. Muhabirin "Asgari ücret 500 doların altında kaldı ne düşünüyorsunuz?" diye sorması üzerine Atalay "Kızım 14 altında kaldı, Allah özellikle sana kolaylık versin, yardımcın olsun." cevabını verdi.