Yeni Şafak, faiz artışını böyle gördü: "Bu son olsun: Türkiye daha fazlasını kaldıramaz"

Yeni Şafak, faiz artışını böyle gördü: "Bu son olsun: Türkiye daha fazlasını kaldıramaz"
Merkez Bankası temmuz ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizi yüzde 17,5'e yükseltti. İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi ise bu durumu manşetinden "Bu son olsun: Bu son olsun: Faiz yüzde 17,5'e çıktı,...

Merkez Bankası temmuz ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizi yüzde 17,5'e yükseltti. İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi ise bu durumu manşetinden "Bu son olsun: Bu son olsun: Faiz yüzde 17,5'e çıktı, Türkiye daha fazlasını kaldıramaz" şeklinde gördü.

Yeni Şafak gazetesi daha önce de eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal döneminde gerçekleştirilen faiz artışından sonra manşetinde Ağbal'ı hedef alarak "Bu operasyonu kimin adına çektiniz?" başlığını atmıştı.

Gazetenin bugünkü haberinde ise faiz artışının üretimi vuracağı savunularak "Son iki yılda düşük faiz ortamında yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatını artırarak güçlü bir ekonomik büyüme sağlayan Türkiye’nin, agresif faiz politikası nedeniyle büyük yara almasından endişe ediliyor" ifadesi yer aldı.

Selvi nokta atışı yapmıştı

Öte yandan Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, faiz kararı öncesi yayımladığı bir yazıda faizin yüzde 15-17 arasına artırılacağını yazarak faiz kararına nokta atışı yapması dikkatlerden kaçmamıştı.