YERLİ PEAK GAMES TARİHE GEÇTİ

YERLİ PEAK GAMES TARİHE GEÇTİ
Dünyanın en büyük oyun firmalarından biri olan Zynga, Türk oyun şirketi Peak’ı satın aldı. Bu satışla birlikte Peak, Türkiye’nin ilk milyar dolarlık girişimi oldu.Yerli oyun şirketi Peak, 1.8 milyar dolara dünyanın en büyük...

Dünyanın en büyük oyun firmalarından biri olan Zynga, Türk oyun şirketi Peak’ı satın aldı. Bu satışla birlikte Peak, Türkiye’nin ilk milyar dolarlık girişimi oldu.

Yerli oyun şirketi Peak, 1.8 milyar dolara dünyanın en büyük oyun firmalarından ABD merkezli Zynga’ya satıldı. Peak, bu satış işlemi ile Türkiye’nin ilk milyar dolarlık girişimi (Unicorn) olmayı başardı.
Dünyanın en büyük mobil oyun şirketlerinden Zynga’nın 2018 yılında satın aldığı Gram Games’in ardından bir başka Türk oyun şirketi Peak (Peak Games)’i 1.8 milyar dolara satın aldığı açıklandı.
Zynga CEO’su Frank Gibeau, Türk mobil oyun üreticisi Peak’i 1,8 milyar dolara satın almak için anlaştıklarını duyurdu. Bu, Zynga’nin yaptığı en büyük satın alma olacak. Zynga Ceo’su Frank Gibeau, söz konusu satın almanın kullanıcılarını ve gelirlerini artıracağını belirtti.
Zynga ödemeyi 900 milyon dolar nakit + 900 milyon dolarlık şirket hissesi şeklinde yapacak. Söz konusu anlaşmanın ve ödemelerinin 3. çeyrekte tamamlanacağı belirtiliyor. Gibeu, söz konusu satın almanın Zynga kullanıcısını yüzde 60 oranında artıracağını belirtiyor.
Peak’in direktörü Ömer İnönü konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. İnönü’nün açıklamalarından satır başları şöyle;
• 1.8 milyar dolarlık bu anlaşmaya istinaden Peak Zynga ile beraber devam edecek. Türkiye tarihinin en büyük anlaşmalarından biri
• Gündelik hayatımızda çok bir şey değişmeyecek. İstanbul ofisimizden CEO’muz aracağılıyla yoluna devam edecek.
• Hayallerimiz Zynga ile beraber daha da güçlü yolumuza devam etmek. Daha yeni başlıyoruz. Yapacağımız çok şey var
• Trendyol ile birlikte Türkiye internet tarihinin en büyük exit’lerinden biri oldu
• Bütün Peak takımı bu hisse alımından bir fayda elde edecektir. Detayları şu an için daha fazla paylaşamıyorum.
• Türkiye bütün Avrupa’nın en büyük oyun geliştirme merkezlerinden biri oldu.

100 MİLYON $ VERMİŞTİ

Zynga, daha önce 2017 yılında Peak’in sahip olduğu bazı oyunları 100 milyon dolara satın almıştı. Peak’in ortaklık yapısında Earlybird Verwaltungs GmbH yüzde 43,32 ile çoğunluğu elinde bulunduruyor. Kurucu Sidar Şahin yüzde 21,34 ortaklığıyla bireysel olarak çoğunluğu elinde bulunduruyor. İkinci bireysel çoğunluk ise yüzde 7,74 ile Evren Üçok’ta.

Şahin: Her şey inanmakla başlar

Peak Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Sidar Şahin, satışla ilgili şunları söyledi: “Bu anlaşmanın en önemli yanı, imkansızın başarılabileceğini somut olarak ortaya koyması. Türkiye’de anne babalar çocuklarına inansınlar istiyorum. Sevdikleri işi sürekli ilerleyerek yaptıkları sürece, başarabileceklerine inansınlar. Çocuklar da gençler de kendilerinin başarabileceklerine inansınlar. Çünkü her şey inanmakla başlar.”

Varank: İlk Türk unicorn hayırlı olsun

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dünyaca ünlü oyun geliştiricisi Zynga’nın Türk oyun şirketi Peak Games’i satın almasına ilişkin, “İlk Türk unicorn yani ‘Turcorn’ hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı Açıklamasında, Zynga’dan yapılan duyuruya da yer veren Varank, “İlk Türk unicorn yani ‘Turcorn’ hayırlı olsun. Türkiye’deki girişimcilik ekosistemi açısından çok önemli bir gelişme.” değerlendirmesini yaptı.