Yılın ilk kabine toplantısı: Masada emekli maaşı zam oranı var

Yılın ilk kabine toplantısı: Masada emekli maaşı zam oranı var
Yılın ilk kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bugün toplanıyor. Kabinenin ana konusu emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ve enflasyonla mücadele gibi konular olacak. Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı...
Yılın ilk kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bugün toplanıyor. Kabinenin ana konusu emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ve enflasyonla mücadele gibi konular olacak. 

Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak. Emekli maaşına yapılacak zam, enflasyonla mücadele gibi konular masada olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısının bugün saat 15.00'de yapılması bekleniyor.

KRTTV'de yer alan habere göre, kabine toplantısı son olarak 6 Aralık tarihinde gerçekleşti. Normal zamanda iki haftada bir gerçekleşen toplantı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun takvimi nedeniyle 3 haftadır yapılamıyor.

Gündemde emekliler var

Kabine, 3 haftalık aranın ardından toplanacak. Emeklilere yönelik zam düzenlemesi, ekonomi ve terörle mücadele başlıkları ele alınacak.

Yeni yılla birlikte memur ve memur emeklileri yüzde 49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklileriyse yüzde 37,56 zam aldı. İki zam oranı arasındaki fark kamuoyunda tartışma konusu olurken, emeklilerin beklentisi refah payının verilmesi yönünde. Diğer yandan 7 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşına da düzenleme yapılması bekleniyor.

Ticaret Bakanlığının fahiş artışlara ilişkin yürüttüğü denetimler de Kabine'nin gündeminde olacak.

İsveç'in NATO üyeliği

İsveç'in NATO'ya üyelik süreci de bir başka önemli gündem maddesi. Meclis Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilen üyelik protokolü, önümüzdeki günlerde Genel Kurul'a sunulacak. Kabinede, Türkiye'nin F-16 modernizasyon ve tedarik süreci ile İsveç'in NATO üyeliğinin eş zamanlı ilerlemesi hedefleniyor.

Terörle mücadele ve Gazze

Kabinede ayrıca, Irak ve Suriye'nin kuzeyinden Türkiye'ye yönelen terör tehdidinin bertaraf edilmesi için atılabilecek adımlar da masaya yatırılacak. Ayrıca

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, ateşkesin sağlanması için Türkiye'nin diplomasi adımları ve kalıcı çözüm için yapılabilecekler de görüşülecek.