Yurt dışından ucuz alışverişe gelene hizmette sınır yok: Kolonyalı karşılama için 2,3 milyon lira!

Yurt dışından ucuz alışverişe gelene hizmette sınır yok: Kolonyalı karşılama için 2,3 milyon lira!
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye’ye gelenleri kolonya ile karşılamak için 2,3 milyon lira harcama yaptı. Başkanlık, bir turizm firmasına verdiği ihale kapsamında;...

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye’ye gelenleri kolonya ile karşılamak için 2,3 milyon lira harcama yaptı. Başkanlık, bir turizm firmasına verdiği ihale kapsamında; ucuz alışveriş amacıyla Türkiye'ye gelenler için 24 saat çay hizmeti sunuyor, bunun yanında sert ve yumuşak içimli kahve de bulunuyor, araç kolonyası hediye ediyor, gelenler için armut tipi minder bulunduruyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, “Memleket Yolu” projesi kapsamında, Bulgaristan'dan Türkiye'ye karşılamak için hizmet alımı ihalesi yaptı. Bu ihaleyi 2,3 milyon liraya Yıldız Turizm firması kazandı.

Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yer alan ihale şartnamesine göre 15 Haziran 2023-15 Eylül 2023 tarihleri aralığında, Bulgaristan üzerinden gelenleri karşılamak için stantlar kurulacak, görevliler özel tişörtler giyerek, ülkeyi anlatan broşürler dağıtacak.

Şartnameye göre; gelenlere kolonya ikramı yapılacak. Bulgaristan’dan ülkeye giriş yapanlara 24 saat çay hizmetinin yanı sıra sert ve yumuşak içimli kahve ikramı da var. Bu kişilerin araçlarına hediye olarak 50 bin araç kokusu alındı ve kapıdan giriş yapanlara veriliyor.

Armut minderli dinlenme

Bulgaristan’dan gelenlerin rahat etmesi için çocuklarına  oyun alanı bile kurulacak. Gelenler rahat etsin diye ihale şartnamesinde, armut minder, şezlong gibi dinlenme yerleri kurulması da istendi.

Türk Lirası'ndaki aşırı değer kaybının ardından Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye ucuz alışveriş akını başlamıştı. Günü birlik Türkiye’ye giriş yapanlar, burada aylık gıda alışverişini yaptıktan sonra ülkesine dönüyor. 18 Temmuz 2023 tarihinde saat 14.30 itibariyle ise 1 levha 15,5 liraya karşılık geliyor.(ANKA)