Hamas lideri Haniye Türkiye’den ayrıldı mı; işte farklı açıklamalar

Hamas lideri Haniye Türkiye’den ayrıldı mı; işte farklı açıklamalar
Gazeteci Fehim Taştekin ‘Hamas lideri Türkiye’den nazikçe gönderildi’ demişti; Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden habere yalanlama gelmişti. Gazeteci Ragıp Soylu da Taştekin’in haberini desteleyen paylaşımda bulundu....

Gazeteci Fehim Taştekin ‘Hamas lideri Türkiye’den nazikçe gönderildi’ demişti; Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden habere yalanlama gelmişti. Gazeteci Ragıp Soylu da Taştekin’in haberini desteleyen paylaşımda bulundu.

Gazeteci Fehim Taştekin'in aktardığına göre İsmail Haniye'ye "Nazikçe 'Git'" denildi. Al-Monitor'a konuşan iki farklı kaynak Türkiye'nin söz konusu kararı "Hamas'ı hala himaye ediyor" görüntüsünden çıkmak adına aldığını belirtti. Al Manitor'a konuşan Filistinli bir kaynak ise Türkiye'nin Hamas ile ilişkilerini kesmesi yönündeki baskının İsrail'den değil Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) geldiğini ifade etti.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden habere yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Fehim Taştekin’in Al Monitör’deki ‘Hamas lideri Türkiye’den nazikçe gönderildi’ haberini Arapça yazdığı açıklamayla yalanladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı olan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, X(eski Twitter) hesabından, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üst düzey Hamas yetkililerine Türkiye’yi derhal terk etme talimatı verdiği” iddiaları tamamen asılsızdır. Asılsız ve asılsız iddialara inanmayın” açıklaması yapıldı.

"Kaynaklar, Türkiye'nin 7 Ekim'de Hamas liderlerinden ülkeyi terk etmelerini istediğini söylüyor. Türkiye Cumhurbaşkanlığı bir tweet ile yalanladı" diyen gazeteci Ragıp Soylu ise sosyal medya hesabından şu bilgileri paylaştı:

“Ria Novosti'ye konuşan bir Hamas kaynağı, Türk istihbaratının "kendilerini İsrail'in tehditlerinden koruyamayacağını ifade etmesi" üzerine Hamas'ın Türkiye'den ayrılmaya karar verdiğini söyledi.

  "Türk istihbaratı 7 Ekim saat 10.00'da Hamas liderleriyle bir araya geldi ve Türk makamlarının İsrail'den gelen tehditlere karşı ülkedeki güvenliğini sağlayamayacağını bildirdi. Bunun ardından Hamas liderleri savaşın patlak vermesiyle birlikte Türkiye'yi terk etme kararı aldı."

Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin Türkiye’den gönderilip gönderilmediğine yönelik belirsizlik ise sürüyor.

Hamas'ın siyasi liderlerinden Halid Meşal, geçen günlerde HaberTürk'e verdiği söyleşide, "Türkiye'ye saygım büyük. Türkiye İsrail'in cinayetlerine dur demeli. Elektrik ve suyun kesilmesine dur demeli. Gazze halkı oradan göçmeyecek. Ne olursa olsun. Türkiye'den ve İslam ülkelerinden bir İslam Zirvesi gerçekleştirmelerini bekliyoruz" demişti.