Ahmet Ercan'dan "Kuşadası depremi" değerlendirmesi: Bugün daha büyük deprem olursa şaşırmam

Ahmet Ercan'dan "Kuşadası depremi" değerlendirmesi: Bugün daha büyük deprem olursa şaşırmam
Türkiye’de deprem hareketliliği devam ediyor. Aydın Kuşadası Körfezi’nde, AFAD verilerine göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depreme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak “Bugün daha...

Türkiye’de deprem hareketliliği devam ediyor. Aydın Kuşadası Körfezi’nde, AFAD verilerine göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depreme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak “Bugün daha büyüğü olursa şaşırmam” dedi.

Afet ve Acil durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi’nin (AFAD) verilerine göre, merkez üssü Kuşadası Körfezinde 4.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Yerin 13.11 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, ilçede hissedildi. İlk bilgilere göre depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

“Daha Büyüğü Olursa Şaşırmam”

Depreme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medyadan şunları söyledi:

“Kuşadası körfezinde evimden 3 km batıda, 13 km derinde M4,2’lik yüksek frekanslı bir deprem 02.49’da oldu. İleride bu konumda küçük-orta büyüklükte bir deprem olabilir. Uykudan ürpererek uyandık. Bu gün, daha büyüğü olursa şaşırırım.”

“6,5 büyüklüğünde olmadıkça yıkım olmaz”

Depremle ilgili bilgi veren Ercan, şunları kaydetti:
“Sabah 02.49’da olan M4,2 büyüklüğündeki küçük deprem, Dilek göçüntülü Kırığı üzerinde oldu. Bu kırık batıda Dil Burnundan başlayıp, Güzelçamli, Davutlar, Ağaçlı, Söke’ye, doğuya doğru uzanıyor. Kuşadası’nda M6,5 olmadıkça yıkım yaratmaz.”