CHP Kars adayı İnan Akgün Alp: Kars’tan başlayan rüzgarın bütün Türkiye’yi etkilediğini görüyorum

CHP Kars adayı İnan Akgün Alp: Kars’tan başlayan rüzgarın bütün Türkiye’yi etkilediğini görüyorum
14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Kars’ta da siyasi partiler çalışmalarına hız verdi.Aday tartışmalarını geride bırakan kentte siyasi partiler seçim kazanmaya odaklandı.Kars’taki iddialı partilerden biri de Cumhuriyet...

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Kars’ta da siyasi partiler çalışmalarına hız verdi.

Aday tartışmalarını geride bırakan kentte siyasi partiler seçim kazanmaya odaklandı.

Kars’taki iddialı partilerden biri de Cumhuriyet Halk Partisi. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı “Kemal Kılıçdaroğlu rüzgarı”nı arkasına alan CHP’nin bir milletvekili çıkarması bekleniyor.

Selda Manduz’un Demokrathaber’de yer alan haberine göre, katılımın oldukça yoğun olduğu Kılıçdaroğlu’nun Kars Mitingi ile seçim kampanyasına başlayan CHP, kısa sürede seçmenini konsolide etti ve yarışın en iddialı partilerinden birine dönüştü.

Köy köy mahalle mahalle seçim kampanyası yürüten CHP’nin Kars Milletvekili adayı İnan Akgün Alp, halkın ilgisinden oldukça memnun.

 “KARS’TAN BAŞLAYAN RÜZGARIN BÜTÜN TÜRKİYE’Yİ ETKİLEDİĞİNİ GÖRÜYORUM”

Kılıçdaroğlu'nun Kars mitinginin önemine vurgu yapan Alp, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun Kars Mitingi’nin seçim kampanyasının başlangıç mitingi olması ve kentimizden başlaması münasebetiyle bizim için özel bir anlam ifade ediyor. Kılıçdaroğlu, mitinginde alan hesabına göre 30 bin üzerinde katılım olduğunu gördük bu aslında Kars için de bir rekor katılımdır. Bütün Türkiye’ye de mesaj olduğu kanaatindeyim. Kars’tan başlayan rüzgarın bütün Türkiye’yi etkilediğini görüyorum. İnsanlar Kars’ta böyle ise “bu iş bitmiş” düşüncesine kapıldılar. Kars tarihi boyunca da görülmemiş bir katılım olması bizi ayrıca sevindirdi. Buradan sizin aracılığınızla mitinge katkı gösteren tüm halkımıza tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

“CHP MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİNDE EN İDDİALI PARTİLERDEN BİRİDİR”

Kars’taki tablonun netleşmeye başladığını ifade eden Alp, “Miting sonrası hem Türkiye’de hem Kars’ta tablonun netleştiği kanaatindeyiz. Türkiye’de açık ara bir farkla yüzde 55’in üzerinde Sayın Genel Başkanımızın cumhurbaşkanlığını seçimini kazanacağını düşünüyoruz. Bu mitingde göstermiştir ki Kars’ta CHP milletvekili seçimlerinde en iddialı partilerden biridir” diye konuştu.

Kars’taki kozmopolit yapının seçim dönemlerinde ayrımcı ve ırkçı bir hale dönüşmesinin kentin ruhuna yakışmadığını dile getiren Alp, eşit yurttaşlık vurgusunda bulundu.

EŞİT YURTTAŞLIK VURGUSU

Alp, “Biz Millet İttifakı ruhunun Kars’ta da hakim olacağını düşünüyor bunun için de çaba gösteriyoruz.  Bugüne kadar bir araya gelmesi mümkün görünmeyen farklı siyasi geleneklerin bugün meseleyi memleket meselesi olarak değerlendirip aynı masa etrafında ve eşitler arası bir hukukla bir araya gelmesini kıymetli buluyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZ HER TÜRLÜ ETNİK MİLLİYETÇİLİĞİ REDDEDİYORUZ”

Liyakat vurgusu yapan Alp, “Millet İttifakı ruhuyla cumhuriyetin ikinci yüzyılına hazırlanırken Kars’ta da bizler çeşitli dönemlerde son derece gergin bir duruma gelene etnisiteye dayalı siyaset anlayışını bu vesileyle kıracağımızı ve bu seçimin halkların eşit yurttaşlık temelinde onurlu adil bir geleceğe yürüme kararlılığını göstereceğini düşünüyoruz. Biz her türlü etnik milliyetçiliği reddediyoruz. Adalet ve liyakat ekseninde yeni bir Türkiye’nin inşa ve ihya edileceği bir döneme vesile olmasını istiyoruz. Biz Kars’ın en iyi yetişmiş evlatlarını en liyakatlı evlatlarını Kars’ın geleceğinde söz sahibi olabilecekleri yeni bir vizyonla seçime hazırlanıyoruz.  Etnisteye dayalı siyaset anlayışının da bu vesileyle son bulacağını bir kardeşlik hukukunun yeniden yeşereceğini umut ediyoruz. Bu seçimin de bunu vesileye olacağını istiyoruz. Topluma sunduğumuz vizyonda bu eksendedir” dedi.

“ALKIŞLARLA KARŞILANIP ALIŞLARLA UĞURLANIYORUZ”

Seçim kampanyası hakkında bilgi veren Alp şöyle devam etti:

Seçim kampanyasına başladığımız andan beri açıkçası bizi de şaşırtan büyük bir ilgiyle karşılaştık. Kılıçdaroğlu’nun mitinginde bunun bir göstergesi oldu. Uzun yıllardır böyle bir iktidar ruhu ve iktidar perspektifiyle seçime hazırlanmamıştık. Bugün gittiğimiz bütün köylerde alkışlarla karşılanıp alışlarla uğurlanıyoruz.

“DOKUNMADIĞIMIZ VATANDAŞ KALMAYACAK”

Bugüne kadar CHP’nin aracının girmediği en ücra köylerde bile CHP tüm gücüyle sahadadır.  En organize ve örgütlü şekilde çalışan partiyiz. Gitmediğimiz köy girmediğimiz ev sıkmadığımız el dokunmadığımız vatandaş kalmayacak şekilde seçime hazırlanıyoruz. Bize gösterilen ilgiden ziyadesiyle memnunuz. Her üç adayımız il ilçe örgütlerimiz ve gönüllü katılımcılarımız ile şu anda hem saha üstünlüğünde hem söylem üstünlüğünde CHP kadroları hakimdir.

CHP Milletvekili adayı Evren Yerdelen de eşit yurttaşlık çağrısında bulunarak, “ Biz bu seçim vesilesiyle her türlü etnik ayrımcılığı ortadan kaldıracak bir vizyon öneriyor bunun için çalışıyoruz. Bu toplumun bütün evlatlarını da bu sürece katılmaya çağırıyoruz. Önümüzdeki seçimin de liyakat esaslı yeni kadroların önünü açacağını umut ediyoruz” diye konuştu.