CHP’li Altay’dan bütçe eleştirisi: Bu bütçe, haram bütçesi

CHP’li Altay’dan bütçe eleştirisi: Bu bütçe, haram bütçesi
Bütçe görüşmelerinde söz alan CHP’li Altay, “Bu bütçe, haram bütçesidir” diyerek eleştirdi.TBMM Genel Kurulu’nda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri...

Bütçe görüşmelerinde söz alan CHP’li Altay, “Bu bütçe, haram bütçesidir” diyerek eleştirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülürken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi üzerine söz alan CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, Türkiye’de 2023 yılında yalnızca bankaların kar ettiğini söyledi. Altay, buna dair şöyle konuştu:

"Türkiye'de kar eden bir sektör kaldı. Bankalar. Banka patronlarının karı Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar şişerken tarladaki üretici şikayetçi, pazarcı şikayetçi... Neden? Sizin bu ucube ekonomik düzeninizden Sayın Akbaşoğlu. Hazreti Ömer'in çok güzel bir sözü var. 'Adalet olmadıkça yönetimin; edep olmadıkça asaletin; cömert olmadıkça zenginliğin faydası olmaz.' Adaleti olmayan, edebi olmayan, cömertliği olmayan bir bütçe. Bütçenin mantığı hak üzeridir. Bu bütçe, haram bütçesidir. Millet faizin, enflasyonun altında inim inim inliyor, siz pembe bir tablo izliyorsunuz.”

“Yüzde 70 enflasyon yaşatmanın tek bir mantığı olabilir: Devletin ahlak, liyakat ve ehliyetten yoksunlaşması”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiye ilişkin 2023 hedeflerinin hiçbirine ulaşamadığını kaydeden Altay, şu ifadeleri kullandı:

“2023 hedefim ilk 10' dedi, 21. Sayın Cumhurbaşkanı 'Milli gelir 2 trilyon' dedi. 1 trilyonu zor bulduk. İhracat 500 milyar dedi, 250 milyarda kaldık. İşsizlik yüzde 5'in altına düşecek dedik... 'Enflasyonu tek haneye indireceğiz' dediniz, yahu ayıp ayıp... Ukrayna'da Rusya'da enflasyon yüzde 20 değil ya. Bu ülkeye yüzde 70 enflasyon yaşatmanın tek bir mantığı olabilir o da şu, devletin ahlak, liyakat ve ehliyetten yoksunlaşmasıdır.”