CHP'li Başarır'dan Erdoğan'a 'cibilliyetsiz' yanıtı: Cibilliyeti sorgulanacak kişi sensin

CHP'li Başarır'dan Erdoğan'a 'cibilliyetsiz' yanıtı: Cibilliyeti sorgulanacak kişi sensin
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te yaşanan bayrak tartışmasından dolayı CHP'li Ali Mahir Başarır'ı 'cibilliyetsiz' sözleriyle hedef aldı. Erdoğan'ın açıklamalarına sert tepki gösteren Başarır ise, "Cibilliyeti sorgulanması...
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te yaşanan bayrak tartışmasından dolayı CHP'li Ali Mahir Başarır'ı 'cibilliyetsiz' sözleriyle hedef aldı. Erdoğan'ın açıklamalarına sert tepki gösteren Başarır ise, "Cibilliyeti sorgulanması gereken kişi sensin Erdoğan" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin aday tanıtım toplantısında CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ı 'cibiliyetsiz' sözleriyle hedef aldı.

Geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu’nda AKP ile CHP arasında yaşanan 'bayrak' tartışmasını hatırlatan Erdoğan, isim vermeden CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "AK Parti'nin hiçbir ferdi bayrağımıza 'kağıt parçası' demez, hiçbir ferdi bayrağımıza 'paçavra' demez. O sizin cibilliyetinizde var ve ortağı olduğunuz partinin cibilliyetinde var" diye konuştu.

CHP'li Başarır: Cibilliyeti sorgulanması gereken kişi sensin Erdoğan

CHP'li Ali Mahir Başarır ise Erdoğan'ın kendisini hedef alan sözlerine tepki göstererek, "Ben seninle koalisyon kurmayacağım. Ama sen bugün koalisyon kurduğun Devlet Bahçeli’ye dün cibilliyetsiz demiştin. Bence cibilliyeti sorgulanması gereken kişi sensin Erdoğan" ifadelerini kullandı.

Başarır devamında şöyle konuştu:

Erdoğan benim geçmişimde Gazi Mustafa Kemal Atatürk var. Senin geçmişinde bu ülkeyi bırakıp İngiliz zırhlısıyla İngiltere’ye kaçanlar var. Benim geçmişimde Erdoğan, İsmet İnönü var. Senin geçmişinde ise İngiliz Muhipleri Cemiyeti var. Sen değil misin Erdoğan, Türk Bayrağı’na Türkiye Bayrağı olması gerekir diyen HÜDA-PAR’ı Meclis’e taşıyan? Eğer cibilliyeti sorgulanması gereken bir kişi varsa sensin Erdoğan.”