Efes Selçuklular, hakem Meler'in uğradığı saldırıya karşı ses çıkardı

Efes Selçuklular, hakem Meler'in uğradığı saldırıya karşı ses çıkardı
Efes Selçuklular, hemşerileri hakem Meler'in uğradığı saldırıyı kınadı.Ankaragücü-Rizespor maçında Efes Selçuklu hakem Halil Umut Meler’in uğradığı saldırıya kentte faaliyet gösteren birçok sivil toplum örgütü (STÖ)...

Efes Selçuklular, hemşerileri hakem Meler'in uğradığı saldırıyı kınadı.

Ankaragücü-Rizespor maçında Efes Selçuklu hakem Halil Umut Meler’in uğradığı saldırıya kentte faaliyet gösteren birçok sivil toplum örgütü (STÖ) ve yurttaş tepki gösterdi. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in çağrısıyla İstasyon Meydanı’nda toplanan STÖ temsilcileri saldırıyı kınadı.

"Hiçbir gerekçe, şiddetin karşılığı olamaz"

Türkiye'nin "şiddet kültürü ve anlayışın"dan sıyrılması gerektiğini belirten Başkan Sengel, şöyle konuştu:

"Ev sahibi takım başkanının bu tavrı, bu gece sadece Umut’a değil, spora ve sportmenliğe, futbol camiasına ve ülkemizin uluslararası itibarına zarar vermiştir. Bu aymazlığın, kanun ve ahlak tanımamazlığın cesareti ise son 20 yıldır ülkeyi yönetenlerin getirdiği hukuksuzluk ve kuralsızlığa olan teşvikinden kaynaklıdır. Bu saldırının yasal süreci için Halil Umut Meler’e her türlü hukuki desteği Efes Selçuk’tan sağlayacağız. Umut, kentimizin çocuğu, hepimizin kardeşidir. Spordan sokaklara, trafikten evlerimize kadar ülkemizi sarmış şiddet ve kuralsızlık halinin bir yansımasını, ‘ne yaparsam yapayım yanıma kâr kalır’ anlayışını tüm ülke canlı yayında gördü dün akşam. Kanunların, kuralların herkes için olduğunu, kendini ayrıcalıklı gören bir zihniyet tarafından korunduğu, kollandığını hissedenlerin aklından geçen her şeyi gerçekleştirme ihtimalinden hep beraber kaygı duyuyoruz. Bugün artık hayatın her alanında ayyuka çıkmış şiddete karşı Efes Selçuk’ta yan yanayız ve bu duruşun tüm Türkiye’de karşılık bulmasını bekliyoruz. Artık bu ülkede huzuru, düzeni geçtik, can güvenliğinin sağlanmasını çığlık atarcasına talep eder hale geldik. Şiddeti uygulayan maganda sevenler, bu ülkede vandalizmin geldiği noktayı hepimize gösterdi. Şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez ve hiçbir gerekçe de şiddetin karşılığı olamaz. Şiddete karşı yan yanayız ve bu duruşun bütün ülkeye yayılmasını temenni ediyoruz. Şiddet kültüründen ve bunu sahiplenen anlayıştan ivedilikle sıyrılmamız gerekli. Kitlelerin izlediği bir spor karşılaşmasında, sokakta ya da herhangi bir yerde şiddete dair bir kare görmek hepimizi fazlasıyla yoruyor. Buna artık dur demek zorundayız. Hissettiğim şudur ki; birebir yaşamış birisi olarak söylüyorum; şiddete meyilli olan ve şiddet uygulayan insanların en büyük destekçisi aslında bu kişileri, kendine benzeyen, hukuku, kanunu hiçe sayan ve halen daha kabullenen insanlardır. Üzüldüğümüz; toplumda yayılan şiddetin, barış ve dostluğun sporu olması gereken futbola da sıçramış olmasıdır. Geride futbol tarihimizde kapkara bir leke bırakan bu saldırıyı tüm Efes Selçuk halkı adına şiddetle kınıyor, kardeşimiz Halil Umut Meler’e, ailesine ve Efes Selçuk’a bir kez daha geçmiş olsun diliyoruz.”  

Meler'in öğretmeni Uygur: Çocuğumun arkasındayım

Eğitim-Sen Selçuk Temsilcisi Özlem Ok Say sporda şiddetin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Say, “Sadece futbol sahalarında değil hastanede, sokakta ve sosyal hayatın her alanında şiddete karşı acilen gerekli düzenlemeler yapılmalı ve yaptırımlar uygulanmalıdır. Toplum olarak her türlü şiddetin karşısında mağdurların yanında 'amasız' ve 'fakatsız' durmalıyız” diye konuştu.

ÇYDD Selçuk Şubesi Başkanı Metin Çıtak ise Meler’in Efes Selçuk’un bir değeri olduğunu kaydederek, “Yaşanan bu insanlık dışı saldırı karşısında Halil Umut evladımıza ve ailesine geçmiş olsun diliyorum” ifadelerini kullandı.

Hakem Meler’in öğretmenlerinden Bahadır Uygur, “Çocuğumun arkasındayım. Sonuna kadar bu konunun takipçisi olacağım” dedi.

Efes Selçuk’ta faaliyet gösteren spor kulüpleri adına açıklama yapan Murat Sengel de olayı kınadı. Sengel, sorumluların en kısa sürede cezalandırılmasını talep etti.