Fatih Erbakan'dan 4 partiye tepki

Fatih Erbakan'dan 4 partiye tepki
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Kendisini muhafazakar partiler olarak nitelendiren 4 tane parti de 7'li masanın içerisinde yer alıyor. Bunlar PKK'nın ortak liste talimatını yerine getirdi" dedi.Yeniden Refah Partisi’nin...

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Kendisini muhafazakar partiler olarak nitelendiren 4 tane parti de 7'li masanın içerisinde yer alıyor. Bunlar PKK'nın ortak liste talimatını yerine getirdi" dedi.

Yeniden Refah Partisi’nin seçim beyannamesini açıklayan Erbakan'ın konuşmasının bir bölümü şöyle: 

Biz Milli Görüşçüler olarak dün yanlış dediklerimize bugün de yanlış diyoruz. Eksikleri tamamlamak için doğruların hakim olması için bir mutabakat metni ortaya koyduk. 50 seneden fazla zamandır Milli Görüş olarak ortaya koyduğumuz söylemleri bu mutabakat metnimize işledik. Faiz yükünün azaltılmasına ilişkin atılacak adımlar var. Üretim ve ihracat ekonomisine geçilmesi için atılacak adımlar var. Dar gelirli vatandaşlarımızın yaşam standartlarının artırılması için atılması gereken adımlar var. Sapkınlıkların önüne geçilmesi için atılacak adımlar var. Kudüs davamız konusunda kırmızı çizgilerimizin hassasiyetle korunması var. Mutabakat metnimiz ana hatlarıyla bu maddeleri içermektedir. Biz mutabakat metninde yer alan maddelerin hayata geçirebilmek için bu ittifakın içerisinde yer aldık. 7'li kaos ittifakına engel olmak için Cumhur İttifakı'na katıldık. PKK'lı teröristler 7'li masaya açıkça destek veriyor. Biz bu şartlar altında biz ülkemizi 7'li masanın insafına terk etmemek için Cumhur İttifakı'nda yerimizi aldık.

"4 MUHAFAKAZAR PARTİ PKK'NIN TALİMATINI YERİNE GETİRDİ"

Bu seçimde kendisini muhafazakar partiler olarak nitelendiren 4 tane parti de 7'li masanın içerisinde yer alıyor. Bu 4 parti logolarının seçimde olmayacağını, CHP listelerinden seçime gireceklerini açıkladı. Bu 4 parti terör örgütünün ele başlarından Mustafa Karasu, 7'li masaya akıl veriyor ve seçime ortak listelerle girmelerini söylüyor. Bu talimatın ardından ertesi gün bu 4 parti CHP listelerinden seçime gireceklerini açıkladı.

“KADIN VE ERKEK İÇİN HAK AYRI ARI ARANMAZ, HAK İNSAN İÇİN ARANIR”

Nafakasını alamayan veya nafaka süresi dolduğu halde geçim derdi yaşayan ihtiyaç sahibi eşlere destek olmak üzere devlet yardımı ve istihdam mekanizmaları devreye alınacaktır.

Yeniden Refah iktidarında, ele alacağımız bir diğer husus İstanbul Sözleşmesinin devamı niteliğinde olan 6284 sayılı kanunun aile bütünlüğünü bozucu maddelerinin ve Medeni Kanundaki uzantılarının ayıklanmasını sağlamak olacaktır. Kadının beyanının esas alınmasında delil veya tanık şartı getirilecektir. Kanunlar tabiatı gereği önleyici değil caydırıcıdır. Suç olmadan ceza vererek suçun önlendiğini iddia eden anlayış hukukun en temel ilkelerinden olan ve masumiyet karinesi olarak bilinen “kusur olmadan ceza olmaz” ilkesine yani Anayasamızın 38. maddesindeki “suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar kimse suçlu sayılamaz” kanununa açıkça aykırıdır. Ayrıca bu durum Türk Ceza Kanunu’nun 2. maddesindeki “kanunun açıkça suç saymadığı bir fiil için kimseye ceza verilemez ve güvenlik tedbiri uygulanamaz” hükmüyle de çelişmektedir. Kadın ve erkek için hak ayrı arı aranmaz, hak insan için aranır.

Yeniden Refah Partisi'nin beyannamesinin tamamını buradan okuyabilirsiniz...