Fotoğrafçılar Odası'nın itirazı üzerine Belediye ihaleyi iptal etti

Fotoğrafçılar Odası'nın itirazı üzerine Belediye ihaleyi iptal etti
Bursa Fotoğrafçılar Odası, Osmangazi Belediyesi’nin bir nikah dairesinin fotoğraf ve video çekim hakları ihalesini Oda'ya bildirmeden yapmak istemesine karşı çıktı. Belediye, ihaleyi iptal etti.Osmangazi Belediyesi’nin 14 Aralık’ta...

Bursa Fotoğrafçılar Odası, Osmangazi Belediyesi’nin bir nikah dairesinin fotoğraf ve video çekim hakları ihalesini Oda'ya bildirmeden yapmak istemesine karşı çıktı. Belediye, ihaleyi iptal etti.

Osmangazi Belediyesi’nin 14 Aralık’ta düzenlediği bir nikah dairesinin fotoğraf ve video çekim hakları ihalesini Bursa Fotoğrafçılar Odası’na bildirmeden yapmak istemesi üzerine oda üyeleri Belediye'nin önünde basın açıklaması yaptı.

Bursa Fotoğrafçılar Odası:Mesleki değerlerimizi korumak ve adil bir rekabet ortamı için bir aradayız

ANKA'nın haberine göre, basın açıklamasını oda üyesi, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Bursa İl Başkan Yardımcısı Tayfun Öztürk yaptı. Öztürk, ihaleden tesadüfen haberdar olduklarını söyledi. Adil bir rekabet ortamının eksikliği ve katılım hakkının kısıtlanmasından dolayı endişelendiklerini kaydeden Öztürk, şöyle konuştu:

"Eğer bu bilgi tesadüfen öğrenilmeseydi, bu ihale sürecine katılım hakkımızın nasıl elimizden alınacağını ve mesleki geleceğimizin ne denli etkileneceğini düşünmek bile istemiyoruz. Bursa'daki vergi mükellefi fotoğrafçı esnafı olarak bizler, adil bir rekabet ortamı ve şeffaf bir ihale süreci istiyoruz. Belediyenin bu ihaleyi usulüne uygun, şeffaf, adil ve herkesin katılımını sağlayıp katılımı artıracak, mesleki geleceğimizi garanti altına alacak şekilde yapılmasını talep ediyoruz. Bu konuyla ilgili olarak Fotoğrafçılar Odası üyeleri Belediyeye yazılı dilekçe verecekler. Bu yazılı dilekçeye ivedilikle yanıtlarını bekliyoruz. Adaletin tesis edilmesi, adil bir rekabet ortamının sağlanması ve mesleki haklarımızın korunması adına taleplerimizi bütün kamuoyuyla paylaşıyoruz. Fotoğrafçılar olarak bizler, mesleki değerlerimizi korumak ve adil bir rekabet ortamının tesis edilmesi için her zaman bir arada olacağız."

Osmangazi Belediyesi, Oda üyelerinin eylem yapması ve dilekçe vermesinden sonra ihaleyi iptal etme kararı aldı.