İmamoğlu beraat etmişti; mahkeme AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'nın duruşma talebini kabul etti

İmamoğlu beraat etmişti; mahkeme AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'nın duruşma talebini kabul etti
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti. Karara itiraz eden Yazıcı'nın duruşma talebi mahkeme...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti. Karara itiraz eden Yazıcı'nın duruşma talebi mahkeme tarafından kabul edildi. Taraflar 15 Aralık'ta savunma verecek.

Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılışı Programı'nda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı konuşmada, AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Sadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. "Kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan açılan dava, Anadolu Adliyesi 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde basit yargılama usulü ile dosya üzerinden incelendi ve İmamoğlu beraat etti. 

Şadi Yazıcı'nın avukatı itiraz etti

Beraat kararına Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın avukatı Selçuk Şenel itiraz etti. İtiraz dilekçesinde; Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın olay günü kürsüde yaptığı konuşmanın yarım kaldığı ve aracına giderken yuhalandığı, yuhalanmasının onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek eylemlerden olduğu belirtildi. Mahkemeye verilen itiraz dilekçesi şöyle:

“Müvekiklim Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, programda yaptığı konuşması yarım kalmış devamında da aracına giderken yuhalanarak onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte eylemlere maruz kalmıştır. Müvekkilin maruz kaldığı bu olay ile aynı anda Ekrem İmamoğlu kürsüde müvekkilim hakkında, ‘O arkadaş burayı germeye gelmiş, nezaketsiz provokasyona devam ediyor. Kötü söz sahibine aittir. Lan Allah’tan korkun, 3.5 sene ulan, 3 ayını bizden siz çaldınız, 1.5 senesi pandemi, cebimizdeki paraları da çaldınız, yüzde ellisini çaldınız’ şeklinde beyanlarda bulunmuş ve beyanları neticesinde Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Suç duyurusu neticesinde ‘çaldınız’ cümlesinin müvekkilin onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte olduğu ve müvekkile hakaret edilmesi nedeniyle sanığın cezalandırılması yönünde iddianame düzenlenmiştir. Müvekkil, açılış programına davet ile katılmış ve kendisine verilen süre içerisinde konuşmak istemiş, konuşma süresince de ne ferdi, ne de genel bir topluluğa yönelik zan altında bırakabilecek hakaret niteliğinde söylemlerde bulunmamıştır. Ancak müvekkil programın devamında beklenilmeyen davranış ve söylemlere maruz kalmıştır. Bu nedenle mahkemenizin vermiş olduğu hukuka aykırı kararı kabul etmemekle birlikte itiraz ediyoruz. İtirazımızın kabulü ile fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla duruşma açılarak genel hükümlere göre yargılamaya devam olunmasını, sanığın gerçekleştirdiği eylem ve fiillerde hakaret suçunun unsurlarının olduğu dikkate alınarak cezalandırılmasını talep ederiz."

Duruşma 15 Aralık'ta

Yazıcı’nın avukatı, İmamoğlu'nun eylem ve fiillerinin 'hakaret' suçunu oluştuğunu savunarak, yargılamanın duruşma açılarak yapılmasını talep etti. Talebi kabul eden Anadolu Adliyesi 16. Asliye Ceza Mahkemesi 15 Aralık 2023 tarihine duruşma günü verdi. Duruşmada iki taraf da iddia ve savunmalarını avukatları aracılığıyla dile getirecek.