İstanbul Valisi Gül: Sultangazi’de suç oranlarında ciddi bir düşüş var

İstanbul Valisi Gül: Sultangazi’de suç oranlarında ciddi bir düşüş var
İstanbul Valisi Davut Gül, Sultangazi’de muhtarlarla bir araya geldi ve ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Vali Gül yaptığı konuşmada, “Sultangazi’de bir önceki seneye göre suç oranlarında ciddi anlamda bir düşüş...

İstanbul Valisi Davut Gül, Sultangazi’de muhtarlarla bir araya geldi ve ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Vali Gül yaptığı konuşmada, “Sultangazi’de bir önceki seneye göre suç oranlarında ciddi anlamda bir düşüş var. Bu durum, ilçemiz açısından önemli bir gelişme” dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, bugün Sultangazi’de bir dizi temaslarda bulunarak muhtarlarla bir araya geldi. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Suna Üstüner, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, ilçe protokolü ve muhtarlar katıldı. 

Tekli eğitime geçişle ilgili açıklamalar da yapan Vali Gül, “Eğitim alanında Sultangazi’yle ilgili isteğimiz, tekli eğitime geçmek istiyoruz. Ancak Sultangazi’de genç nüfus çok fazla ve hızlı büyüyor. Çok fazla genç nüfus olması nedeniyle kısa sürede bu sorun çözülemedi. Orta vadede hem derslik başına düşen öğrenci sayısının makul düzeye düşürülmesi, hem de tekli eğitime geçmeyle ilgili yapılabilecekleri planlamaya çalışıyoruz” dedi. 

"Polis atamalarında Sultangazi'yi değerlendireceğiz"

Emniyetle ilgili sorunlara da değinen Vali Gül, “İstanbul’a yeni polis atamaları yapıldığında Sultangazi’yi de değerlendireceğiz. Eksik güvenlik kameralarıyla ilgili finansmanı Valilik olarak sağlayarak çözüme kavuşturacağız. A’dan Z’ye sorunları çözeceğiz. Sultangazi’de bir önceki seneye göre suç oranlarında ciddi anlamda bir düşüş var. Bu durum, ilçemiz açısından önemli bir gelişme. Son zamanlarda artan orman yangınlarıyla ilgili konuları takip ediyoruz” diye konuştu. 

İBB’nin yetki alanındaki konularla ilgili de konuşan Vali Gül, “Ulaşım hatları, kanalizasyon, mezarlık vb. İBB’yi ilgilendiren konularla yazılı ve sözlü bildirim yaparak çalışmaları takip edeceğiz. Çalışmalarımıza destek veren Sultangazi Belediye Başkanımıza ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. (DHA)