İzmir Büyükşehir'den Hatay'lı depremzedelere destek

İzmir Büyükşehir'den Hatay'lı depremzedelere destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay’daki depremzedelere çantalı kırtasiye seti, bot ve mont gönderdi.İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 ili etkileyen 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölge halkına destek...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay’daki depremzedelere çantalı kırtasiye seti, bot ve mont gönderdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 ili etkileyen 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölge halkına destek olmayı sürdürüyor. Depremlerin ilk gününden itibaren İzmir’den afet bölgesine dayanışma köprüsü oluşturan İzmir Büyükşehir, Hatay'lı depremzedelere çantalı kırtasiye seti, bot ve mont gönderdi.

Belediye’nin Sosyal Yardım Takip Sistemi’nde kayıtlı ihtiyaç sahibi ailelerin ilk ve ortaöğretimde okuyan çocuklarına sağlanan bot, mont ve kırtasiye malzemesi desteği Hatay için de uygulandı. İzmir Büyükşehir'in Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü, 50 çantalı kırtasiye setiyle 500 bot ve montu Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, afetin ardından Umut Hareketi’ni başlatarak deprem bölgesindeki vatandaşlar için dayanışma köprüsü oluşturdu. İzmirlilerin katılımıyla büyüyen Umut Hareketi'yle bölgeye yardım malzemeleri gönderildi. Belediye, “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasıyla barınma sorununa da çözüm üretti.