Murat Yetkin: İddialar vahim, YSK ve CHP doyurucu açıklama yapmalı

Murat Yetkin: İddialar vahim, YSK ve CHP doyurucu açıklama yapmalı
Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’taki yazısında cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs’taki ilk turu sonrası oy sayımındaki usulsüzlük iddialarını ele aldı. Yetkin, bazı sandıklarda muhalefet partilerine verilen oyların...

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’taki yazısında cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs’taki ilk turu sonrası oy sayımındaki usulsüzlük iddialarını ele aldı. Yetkin, bazı sandıklarda muhalefet partilerine verilen oyların tutanaklarda iktidar bloku partilerine yazılarak YSK'ya işlendiği iddialarının vahim olduğunu belirterek, "Ortada ister YSK ister CHP verilerine dayandırılsın ciddi bir dezenformasyon kampanyası olduğu da görülüyordu. Bu kampanyayı, özellikle de muhalif seçmenin 14 Mayıs hayal kırıklığı üzerinde oynayarak kim başlatmıştı ve amaçlanan ne olabilirdi?" ifadelerini kullandı.

Yetkin, yazısında şu değerlendirmede bulundu:

“İddialar vahim ancak aslı çıkmazsa sadece son bir umutla 28 Mayıs’a hazırlanmaya başlayan muhalefet partilerine zararı dokunacak. Bir kez daha ‘Akıllı düşman, akılsız dosttan yeğdir’ tuzağına düşülmüş olacak.

İddialar sadece muhalefeti değil, YSK’ya olan zaten yıpranmış olan güveni daha da artıracağı için iktidarın iddia ettiği 28 Mayıs zaferine de gölge düşürecek vahim bir boyut taşıyor.

O nedenle hem YSK hem CHP’nin bir an önce bu iddiaların aslı olup olmadığına dair, bir dezenformasyon kampanyasının ürünü olup olmadığına dair bir açıklama yapması gerekiyor. Ve eğer bazı kuşkular doğru çıkarsa ve bu muhalif seçmeni sandığa gitmekten caydıracak bir dezenformasyon kampanyasıysa arkasındaki demokrasi düşmanlarının açığa çıkarılması da gerekiyor.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.