Polat Vakfı ve Samandağ Belediyesi işbirliği ile Hatay’da Suna Polat Gençlik Merkezi açıldı

Polat Vakfı ve Samandağ Belediyesi işbirliği ile Hatay’da Suna Polat Gençlik Merkezi açıldı
Adnan Polat ve ailesi tarafından kurulan Polat Vakfı, Şubat 2023‘teki Kahramanmaraş merkezli büyük depremin en çok etkilediği bölgelerden Hatay Samandağ’a destek çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Samandağ Belediyesi...

Adnan Polat ve ailesi tarafından kurulan Polat Vakfı, Şubat 2023‘teki Kahramanmaraş merkezli büyük depremin en çok etkilediği bölgelerden Hatay Samandağ’a destek çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Samandağ Belediyesi işbirliğiyle inşa edilen ve donatılan Suna Polat Gençlik Merkezi, bugün Hatay’da Adnan Polat,  Galatasaray Spor Kulübü Yöneticileri ve Samandağ İdari ve Mülki erkanının katılımıyla açıldı.

Hatay,   11   Kasım   2023  -   Geçtiğimiz   şubat   ayında Kahramanmaraş ve çevresindeki 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketinin   ardından,   Polat   Vakfı,   en   hızlı   aksiyon   alan   ve bölgeye acil müdahele için ilk ulaşan kurumlardan biri olmuştu.Deprem bölgesine acil yardımları hızlı ve koordineli bir biçimde ilk günden itibaren ulaştıran Polat Vakfı, TÜREB ( Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği) işbirliği ile bölgeye depremin hemen arkasından yüzlerce teknisyen yollayarak altyapı onarım desteği verdi. Yine depremi izleyen ilk günlerde bölgeye yüzlerce jeneratör ve çadır ulaştıran     vakıf,   Galatasaray   Spor   Klübü   ile   de   işbirliği   ile bölgeye   gıda   ve   ayni   yardım   gönderdi.   Polat   Vakfı İskenderun’da   86   adet   tam   donanımlı   konteyneri   Gemlik Konteynerkent’e   teslim   edip,   Hatay   Samandağ’da   123   adet yaşam alanlı konteyner ile Polatköy Yerleşkesi’ni açıp, ardından Koruncuk Vakfı ile güçlerini birleştirerek deprem bölgesindeki kız   çocuklarının   eğitime   erişimini   ön   plana   alan   projeler   ile sahada sosyal yaşamın ve eğitimin sürekliliğine odaklandı.  Polat   Vakfı,   depremin   akut   döneminin   ardından   sürecin sahiplenilmesinde sorumluluk  almaya  devam ederek,   Ağustos 2023’te başlayan sosyal destek odaklı yepyeni bir projeye imza attı   ve   bugün   Hatay’ın   Samandağ   ilçesinde,   Samandağ Belediyesi ile işbirliği içinde Suna Polat Gençlik Merkezi’ni açtı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat da katıldı

Suna Polat Gençlik Merkezi’nin açılışı, Atatürk Sahil Parkı’nda 11 Kasım   Cumartesi   günü   Polat   Vakfı   Yönetim   Kurulu   Başkanı Adnan Polat, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaraylı iş adamı Erden Timur, Vali Yardımcısı Gökay İçen ve Samandağ Belediye Başkanı Re=k Eryılmaz ile birlikte binlerce Samandağlı vatandaşın ve taraftarın katılımı ile  gerçekleşti.

Açılışta   kısa   bir   konuşma   yapan   Polat   Vakfı   Yönetim   Kurulu Başkanı Adnan Polat, Suna Polat Gençlik Merkezi’nin anlamının kendisi için çok büyük olduğunu ifade ettikten sonra, sözlerine şöyle devam etti:  “Bu sebeple depremden etkilenen yüzlerce gencimizin serbest zamanlarını sporla ve sanatla değerlendirerek geçirecekleri bu değerli   merkeze   bundan   bir   kaç   ay   önce   kaybettiğim   sevgili annemin   ismini verdim.  Suna   Polat’ın   kadim   hatırası   umarım burada yetişecek gençlerde yaşayacak.Diğer   yandan   bugün   11   Kasım   2023   ve   Polat   Holding’in  10. Kuruluş yıldönümü. Suna Polat Gençlik Merkezi’nin açılışı işte bu çok özel tarihe denk geldi. Bu gençlik merkezinin ülkemize ve toplumumuza faydalı bireyler yetişmesine katkıda bulunacağına ve uzun seneler Samandağlı gençlerimizin bedensel ve zihinsel gelişimlerine destek olacağına inancım tam.’’

Sosyal alanlar, kafeterya, spor imkanları sınan Suna   Polat   Gençlik   Merkezi,   350   kişilik   kapasiteye   sahip, bölgede sakinlerinin sosyal ilişkilerini geliştirmelerine ve serbest zaman   aktiviteleri   yapabilmelerine   olanak   sağlayan   bir   ortak yaşam   merkezi.   Sosyalleşme   alanı,   kafeteryası   ve   deniz kıyısında   bulunan   ferah   konumu   ile   aynı   zamanda   bir   sosyal tesis  olan  Suna  Polat  Gençlik   Merkezi,  basketbol   ve  voleybol oynanabilen   profesyonel   sahası   ile   sportif   faaliyetleri   de   tam teşekküllü bir biçimde destekliyor.

Polat Vakfı Hakkında

Ocak 2023’de Adnan Polat ve ailesi  tarafından  kurulan POLAT Vakfı’nın   gayesi   Türkiye’de   eğitim,   spor,   çevre   ve   kültür alanlarında tesis ve sosyal yardımlaşma yoluyla toplumumuza destek   olmakla   birlikte   bu   alanlardaki   faaliyetleriyle   Türk insanlarının   kültür   ve   eğitim   seviyeleri   yüksek,   Cumhuriyet ilkelerine bağlı, memlekete faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır. Şubat   2023’de   gerçekleşen   Kahramanmaraş   merkezli depremden etkilenen illerde yardım çalışmaları bulunan Polat Vakfı,   İskenderun   ve   Samandağ’da   oluşturduğu   depremzede yerleşkelerine   yönelik   olarak   insani   yardımlarına   devam etmektedir.