YSK, Erdoğan’ın aday olamayacağına dair başvuruyu karara bağladı

YSK, Erdoğan’ın aday olamayacağına dair başvuruyu karara bağladı
YSK, eski Antalya Baro Başkanı Polat Balkan’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üç dönem ve üniversite engeli nedeniyle aday olamayacağına dair başvurusunu reddetti.14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın...

YSK, eski Antalya Baro Başkanı Polat Balkan’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üç dönem ve üniversite engeli nedeniyle aday olamayacağına dair başvurusunu reddetti.

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez ve üniversite diploması olmadığı için cumhurbaşkanı adayı olamayacağına dair başvuru Yüksek Seçim Kurulu (YSK)tarafından reddedildi.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Balkan, “Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adaylığına, özetle, 3. dönem ve yükseköğrenim engeli nedeniyle itiraz etmiştim. Az önce YSK’dan yanıt geldi. Yanıtın hukuki açıdan ciddiye alınacak ve tartışılacak bir yanı yok. Öte yandan iki konu doğuracağı sonuçlar açısından önemli” dedi.

·Balkan’ın, 30 Mart’ta alındığı bilgisini verdiği iki kararı şu sözlerle duyurdu:

“Diploma noter onaylı olup, Dairemizce onaylanması istenilen işbu fotokopinin ilgilisi tarafından gösterilen ve iade edilen aslına uygun olduğu ve 2 örnek verildiğini onaylarım, şeklinde noter tasdikini içerdiği görülmüş,

Gerekçeler bir bütün olarak değerlendirildiğinde Recep Tayyip Erdoğan seçilirse 2028’de de aday olabilir!

Tam da kendi gerekçeleriyle YSK üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağım!

Bilgilerinize sunarım.

2-‘2017 yılında Anayasamızda köklü değişiklikler yapılmış olup…başkanlık sisteminin temel özelliklerini gösteren “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”ne geçildiği görülmüş ve birinci dönem 24 Haziran 2018’de başlamış”.30/03/2023 tarihinde oybirliğiyle alınan iki karara göre:

1-Diploma noter onaylı olup, Dairemizce onaylanması istenilen işbu fotokopinin ilgilisi tarafından gösterilen ve iade edilen aslına uygun olduğu ve 2 örnek verildiğini onaylarım, şeklinde noter tasdikini içerdiği görülmüş.”