1 Mayıs öncesi Sol partilere İstanbul'da operasyon: 92 kişi gözaltına alındı

1 Mayıs öncesi Sol partilere İstanbul'da operasyon: 92 kişi gözaltına alındı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 1 Mayıs öncesinde düzenlenen operasyonlarda, Taksim çağrıları ve sol parti üyelerine yönelik baskınlarda toplam 92 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü öncesinde geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Farklı adreslere yapılan şafak baskınlarında toplam 92 kişi gözaltına alındı.

Taksim Meydanı ve çevresinde toplanma çağrısı yaptıkları gerekçesiyle 84 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu kapsamda yapılan baskınlarda 76 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda dijital materyallere ve çeşitli dokümanlara el konuldu.

Öte yandan, DHKP/C, MLKP ve TKP/ML gibi örgütlere yönelik yürütülen başka bir operasyon kapsamında da 21 kişi hakkında gözaltı kararı verildi; 14 kişi yakalandı.

Toplamda üç ayrı operasyonda 108 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, şu ana kadar 92 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınanlar arasında BEKSAV Eş Başkanı Ahmet Uçar, Polen Ekoloji Kolektifi'nden Cemil Aksu, Grup Vardiya solisti Ruşa Sabur, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) MYK üyesi Ali Haydar Saygılı ve PM üyesi Hüseyin İldan da bulunuyor. Ayrıca Partizan, TÖP, Proleter Devrimci Duruş ve Kaldıraç gibi sol yapılarla bağlantılı çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İki üniversite öğrencisinin de operasyon kapsamında gözaltına alındığı bildirildi. Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik bölümü öğrencisi Alican Doğan'ın kaldığı yurtta gözaltına alındığı, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden bir öğrencinin ise daha önce Saraçhane eylemleri nedeniyle tutuklandığı ve sonrasında serbest kaldığı ifade edildi.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu, çok sayıda müvekkillerinin gözaltında olduğunu belirtirken, gözaltına alınanlar arasında Etkin Haber Ajansı (ETHA) çalışanları Aydın Kılıçdere, Cemre Nayır, Eylül Devrim Altepe, Sema Uçar ve Veli Tek’in de olduğu açıklandı.

Gözaltı işlemleri sürerken, birçok kurum ve kuruluş 1 Mayıs öncesinde yapılan bu operasyonlara tepki gösterdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar