1 Mayıs'ta Taksim ablukası! Binler yasakları tanımıyor; çok sayıda gözaltılar var

1 Mayıs'ta Taksim ablukası! Binler yasakları tanımıyor; çok sayıda gözaltılar var
İktidarın Taksim yasağını tanımayan binler alanlarda toplanmaya başladı. . İlk olarak 18 genç gözaltına alındı. İlerleyen saatlerde Taksim’e çıkmak isteyen gruplara da polis müdahale etti. Çok sayıda kişi ters kelepçeyle gözaltına alındı.

1 Mayıs için Sendikaların ve siyasi partilerin tüm ısrarlarına rağmen Taksim’i yasaklamaktan vazgeçmeyen AKP, İstanbul’u adeta ablukaya aldı.

İstanbul’un ulaşımını sağlayan kritik güzergahlar valilik kararıyla kapatıldı, toplu ulaşım seferleri iptal edildi.

Taksim yasağını tanımayan binler ise alanlarda toplanmaya başladı.

Taksim’de günün ilk gözaltıları İstiklal Caddesi’nde yaşandı. Caddeden Taksim meydanına yürümek isteyen Gençik Komiteleri üyeleri, polis tarafından durduruldu. 18 kişi gözaltına alındı. O anlara ilişkin video sosyal medyada paylaşıldı.

ekran-goruntusu-2024-05-01-094428.png

besiktas.jpg

Taksim’e çıkmaya çalışan yaklaşık 10 kişilik SODAP ve Gençlik Meclisleri üyesi grup Şişli’de polis ekipleri tarafından durduruldu. Sloganlar atan grup üyeleri gözaltına alındı.

Beşiktaş’ta da Taksim yasağını kabul etmeyen HKP üyelerine polis müdahale etti. 30 kişi çıkan arbeden sonucu ters kelepçeyle gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında avukatların da olduğu bildirildi.

okmeydan.jpg

Okmeydanı’nda pankart açıp sloganlar atarak yürüyen KATAŞ-SEN ( Karayolu Taşımacılık Emekçileri Sendikası) polis müdahale etti. Gözaltılar var.