10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
17 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Erdoğan: Nerede hatamız var, ortaya dökeceğizCumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz bazıları gibi eksiklerimizin kabahatini milletimizde...

17 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Erdoğan: Nerede hatamız var, ortaya dökeceğiz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz bazıları gibi eksiklerimizin kabahatini milletimizde aramayacak kendimize bakacağız. Nerede eksiğimiz var, nerede hatamız var, nerede rehavete bağlı gerileme var. Hepsini ortaya dökeceğiz” açıklamasında bulundu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Ayasofya kabinesi mi geliyor?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının kesinleşmesiyle geride kalan kritik seçimler sonrası Ankara’da 28 Mayıs sonrası için senaryolar da konuşulmaya başlandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Kılıçdaroğlu'ndan "Karar ver" videosu: Vatanını seven sandığa gelsin!

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Karar ver" başlıklı bir video yayımladı. İktidarı hedef alan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için "Vatanını seven sandığa gelsin" dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Konut fiyatları bir yılda yüzde 132,8 arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Mart 2023 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi (KFE) verileri açıklandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Alman polisi, Sabah gazetesinin bürosunu bastı

Alman polisinin, Sabah gazetesinin Avrupa haberleri merkezinin bulunduğu Frankfurt ofisine baskın düzenlediği ve Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Haber Müdürü Cemil Albay'ı gözaltına aldığı bildirildi. Gazeteciler, sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

MHP’den Sinan Oğan’a yaylım ateşi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ikinci turda kilit isim haline gelen Sinan Oğan’la ATA İttifakı’nın destek şartlarına dair herhangi bir söz söylemese de partinin çeşitli görevlerde yer alan üyeleri peş peşe ihraç edilen eski ülküdaşlarına demediğini bırakmadı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Kırmızı Fularlı Kız Davası: Cengiz Çandar’a 4500 TL adli para cezası verildi

Gazeteci ve Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar’ın 2017 yılında paylaştığı bir tweet gerekçe gösterilerek 'suçu ve suçluyu övmek' suçlamasıyla yargılandığı davada hakim önce hapis cezası verdi, sonra hapis cezasını 4.500 TL adli para cezasına çevirdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Memleket Partisi "ikinci tur" kararını verdi: Seçmen kendi tercihine bırakıldı

Memleket Partisi seçimin ikinci turunda Erdoğan’ı mı Kılıçdaroğlu’nu mu destekleyecekleri konusu için Muharrem İnce’nin başkanlığında toplandı. Partinin adlığı kararda seçmen ikinci tur için kendi tercihine bırakıldı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

AKP'li başkan: HÜDA- PAR'ın ‘Hizbullah bana göre terör örgütü değil’ diye bir açıklaması yok

AKP Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, HÜDA- PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun ‘Hizbullah bana göre terör örgütü değildir’ açıklamasıyla ilgili “Böyle bir açıklama yok arkadaşlar. Olamaz da. Böyle bir açıklamanın olduğu yerde Tayyip Erdoğan zaten olamaz. Bu kadar basit. AK Parti böyle bir yerde olmaz. AK Parti bunun bedelini yıllardır ödemiş parti nasıl olacak terörle beraber” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Ümit Özdağ: Şartlarımız yerine getirilmezse iki adayı da desteklemeyiz

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda şartlarının yerine getirilmezse iki adayı da desteklemeyeceklerini açıkladı. Özdağ, "'Ben sana bu şartları yerine getirirsem bu taraftan oy kaybederim, evet değil' diyecekler. O zaman biz de 'Bizim taleplerimiz bunlardı. Hem Kılıçdaroğlu hem Erdoğan talepleri karşılayamayacağını söyledi. Nokta koyuyoruz. İki adayı da desteklemiyoruz' diyeceğiz" diye konuştu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.