10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
8 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.MEB’den orta ve lise öğrencilerini ilgilendiren kritik karar: 6 dersten başarısız olanlar sınıfta kalacak; öğrenciler sadece bir kez sınıf tekrarı yapabilecekMilli...

8 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

MEB’den orta ve lise öğrencilerini ilgilendiren kritik karar: 6 dersten başarısız olanlar sınıfta kalacak; öğrenciler sadece bir kez sınıf tekrarı yapabilecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sınıfta kalma ile ilgili “Yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak” demişti. Orta ve lise öğrencilerine sınıf tekrarı geri geldi. 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi. 

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Süleyman Soylu’yla yakınlığı bilinen Ayhan Bora Kaplan gözaltına alındı

Ankara’da yer altı dünyasında ‘Kaplan’ grubu olarak bilinen ve 15 Temmuz gecesi önceki dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte ellerinde kalaşnikof silahlarla TRT önünde verdikleri pozla gündeme gelen çetenin lideri Ayhan Bora Kaplan gözaltına alındı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Soylu’dan Ayhan Bora Kaplan’ın gözaltına alınmasına ilk tepki: Operasyon çocukları devrede

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün kendisine yakınlığıyla bilinen Ayhan Bora Kaplan’ın gözaltına alınmasının ardından haberi yayımlayan Tolga Şardan’ı hedef aldı. Soylu X hesabından Şardan’a ve haberin yayımlandığı T24’e yönelik “Operasyon çocukları” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Muharrem İnce’den görüşme açıklaması: Sayın Akşener’le ortak bir yanımız var

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, önceki gün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i, İYİ Parti Genel Merkezi’nde ziyaret etti. İki liderin basına kapalı toplantısı, 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Bitmeyen tartışma: Kıdem tazminatı

Hükümetin 2024-2026 yıllarını kapsayacak olan Orta Vadeli Program (OVP) çalışanları yakından ilgilendiren kıdem tazminatı ve emeklilik sistemine ilişkin yeni düzenlemeler içeriyor. Kıdem tazminatı Türkiye’de sık sık tartışma konularında biri olurken, yeni sistemin duyurulmasından sonra “Kıdem tazminatı kalkıyor mu?” sorularına sebep oldu. 1 yılı dolduran çalışanların işten ayrılması ve emeklilik halinde alınılan kıdem tazminatı için OVP’de öngörülen düzenlemelerin 2024 yıl sonunda devreye alınması planlanıyor. Buna göre Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) olarak ifade edilen sistem devreye alınacak. Bu sistemde işveren, devlet ve çalışanın ödediği prim TES’e aktarılacak. Söz konusu para kişi 60 yaşına gelene kadar sistemde duracak ve çekilemeyecek.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Cübbeli Ahmet Hoca İsmailağa’da olduğunu açıkladı: Mahmut Efendi hazretlerimizin müridi olarak öleceğim

Cübbeli Ahmet Hoca İsmailağa’da olduğunu açıkladı. Cübbeli, "Mahmut Efendi hazretlerimizin müridi olarak öleceğim" dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Aksaray Valisi’nin selde hayatını kaybeden Asel bebek hakkındaki konuşması gündem oldu: Demek ki Cenabıhak bebeğimizi çok seviyordu

Selde kaybolan ve bugün cansız bedenine ulaşılan 3 aylık Asel bebek hakkında açıklamada bulunan Aksaray Valisi Kumbuzoğlu, “Demek ki Cenabıhak Asel bebeğimizi çok seviyordu, yanına almak istedi” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Özer kardeşlere rekor adli para cezası: 26 milyar 615 milyon 25 bin lira

THODEX kurucusu Faruk Fatih Özer, ablası Serap Özer ve ağabeyi Güven Özer hakkında 11 bin 196 yıl 10 ay 15 gün olmak üzere rekor bir hapis cezası verildi. Rekor hapis cezasının ardından rekor bir adli para cezası verildi. Faruk Fatih Özer, ablası Serap Özer ve ağabeyi Güven Özer’e ayrı ayrı 8 milyar 871 milyon 675 bin lira olmak üzere toplamda 26 milyar 615 milyon 25 bin lira adli para cezası ödenmesine hükmedildi. Mahkeme verilen adli para cezalarının bir kısmının 24 ay taksitle ödenmesine de karar verdi. 

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

MİT, infaz görüntüleriyle gündem olan iki IŞİD’linin Pakistan ve Azerbaycan suç kayıtlarını mahkemeye göndermiş

Gaziantep’te IŞİD terör örgütü yöneticilerinden infaz görüntüsü ortaya çıkan Ahmet Güneş, Ökkeş Durmaz ve Mustafa Delibaşlar hakkında Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), 2014 yılında Gaziantep 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği belgenin eki ortaya çıktı. Ekli belgeye göre MİT Hukuk birimi mahkemeye Durmaz’ın ‘Pakistan’dan sınır dışı edildiği’ ve Delibaşlar’ın da ‘Azerbaycan’da hapis cezası aldığı’ bilgi notunu iletti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Erdoğan’ın imzasıyla atanmıştı… Kızılcahamam Kaymakamı, ‘Gezici’ olan soyadını Gezi Parkı eylemlerini anımsattığı için değiştirmiş

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine kaymakam olarak atanan Nuri Mehmetbeyoğlu’nun ‘Gezici’ olan soyadını bir süre önce mahkeme kararıyla değiştirdiği ortaya çıktı. İddiaya göre Mehmetbeyoğlu, 2013’teki Gezi Parkı eylemlerini anımsattığı için soyadını bugün kullandığı Mehmetbeyoğlu olarak değiştirdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız