10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
3 Ekim 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Ayşenur Arslan hedef gösterildi, programı kaldırıldı, gözaltına alındı, serbest bırakıldıHalk TV’de program sırasında Ankara’daki bombalı eylem saldırısı...

3 Ekim 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Ayşenur Arslan hedef gösterildi, programı kaldırıldı, gözaltına alındı, serbest bırakıldı

Halk TV’de program sırasında Ankara’daki bombalı eylem saldırısı girişimine ilişkin sarf ettiği sözler sebebiyle programı yayımdan kaldırılan ve hakkında soruşturma açılan Gazeteci Ayşenur Arslan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Sarıyer’deki evinde gözaltına alındı. Polis eşliğinde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Arslan, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Haberin tamamı için tıklayın

Enflasyon eylülde yüzde 61,5’le yılın zirvesine yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayına ilişkin enflasyon oranını açıkladı. Buna göre eylülde enflasyon aylık bazda yüzde 4,75 olurken, yıllık bazda yüzde 61,53 olarak gerçekleşti. Böylece enflasyon 2023 yılının zirvesine yükseldi.

Haberin tamamı için tıklayın

Polisi vuran Suriyeliyle ilgili skandal; 10 yıl boyunca Türkiye’de elini kolunu sallayarak dolaşmış, öğretmenlik bile yapmış!

Şanlıurfa’da önce sınırda görevli polis memuru Ferhat Avcı’yı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Umar Abbo’nun 10 yıl boyunca Türkiye’de kamplarda ve halk eğitimde öğretmenlik yaptığı iddia edildi.

Haberin tamamı için tıklayın

Kılıçdaroğlu: Kadın-erkek eşitliğini sağlayacak fermuar sistemini kurultaya götüreceğim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Kadın-erkek eşitliğinde CHP olarak bir devrim yapacağız. Kurultay’a götüreceğim, kadın-erkek eşitliğini sağlayacağım. Fermuar sistemi gelecek. Kadın kardeşlerimden destek istiyorum. Siyasete geliyoruz kadınlar en arkada bir yerde duruyor. Seslerini çıkaramıyorlar. Bunu bitireceğim. Bir kadın devrimini gerçekleştireceğiz” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “anayasa” çağrısına da yanıt veren Kılıçdaroğlu, yapılan hukuksuzluklardan bahsederek, “Bunu yapanlar anayasa değişikliği için bizim kapımıza gelmesinler” dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan açıklamalarda bulunan Bilal Erdoğan’a da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Kimsin sen?” diyerek seslendi.

Haberin tamamı için tıklayın

Bahçeli: FETÖ’cülerin Soylu’ya iftira kuyruğuna girmeleri, bazılarının da görevdeki İçişleri Bakanı’nı kötülemeleri ülkemize kurulan zaman ayarlı bir tuzaktır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’in yeni yasama döneminde ilk grup toplantısında konuştu. 1 Ekim’de İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen bombalı saldırının ardından eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun trol ekibi olduğu iddia edilen Ebabil Harekatı tarafından yapılan paylaşımda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın hedef alınmasını değerlendiren Bahçeli, “1 Ekim tarihli terör saldırısının önü ve arkası süratle aydınlatılacak, teröristlerin Kayseri’den Ankara’ya nasıl geldikleri, yardım ve yataklığın kimler tarafından yapıldığı açıklığa kavuşacaktır. Esasen 1 Ekim saldırısı Türkiye’ye karşı yapılmıştır. Bu saldırıdan hemen sonra sosyal medyadan İçişleri Bakanlığı ekseninde maksatlı tartışmaların körüklenmesi, eski ve yeni bakanlar arasında fitne ve fesat üretiminin tahrik edilmesi Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşıyan arsızlık ve ahlaksızlıktır. Tescilli FETÖ’cülerin özellikle Sayın Süleyman Soylu’ya iftira kuyruğuna girmeleri, bazılarının da görevdeki İçişleri Bakanı’nı kötülemeleri ülkemize kurulan zaman ayarlı bir tuzaktır” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

TCMB Başkanı Erkan: Büyümeden ödün vermeden de dezenflasyon sağlanabilir

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda sunum gerçekleştirdi. Erkan, büyümeden ödün vermeden enflasyonun düşürülebileceğini belirtti.

Haberin tamamı için tıklayın

Erdoğan: Sivil anayasa talebine kimsenin kulak tıkama lüksü yok, prangaların sökülüp atılma zamanı geldi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sivil anayasa talebi, iradesine gerektiğinde canı pahasına sahip çıkan aziz milletimize anasının ak sütü gibi helaldir. Bu talebe siyaset kurumu başta olmak üzere sorumluluk makamında olan hiç kimsenin kulak tıkama lüksü yoktur” dedi.

Haberin tamamı için tıklayın

Kaos GL, Yeni Akit’e tazminat davası açtı

Kaos GL Derneği, kendilerini hedef gösterdiği gerekçesiyle Yeni Akit gazetesi hakkında 55 bin liralık tazminat davası açtı.

Haberin tamamı için tıklayın

Bombalı saldırı sonrası Yerlikaya’yı hedef gösteren Fazıl Duygun serbest bırakıldı

Ankara’daki bombalı eylem girişimi sonra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya yönelik sözlerinden dolayı “Hakaret” suçundan gözaltına alınan Gazeteci Fazıl Duygun serbest bırakıldı.

Haberin tamamı için tıklayın

ABD’de Suudi Konsolosluğu’nun önündeki meydana Cemal Kaşıkçı’nın adı verildi: “Bir gazeteci Suudi hükümeti tarafından katledildi”

ABD’nin Los Angeles şehrinde bulunan Suudi Konsolosluğu önündeki meydana Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda 2018 yılında öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın adı verildi.

Haberin tamamı için tıklayın