10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
10 Ekim 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Filistin-İsrail çatışmasında 4. gün: Hamas’ın verdiği süre bitti, füze saldırıları başladı Hamas’ın ‘Aksa Tufanı’ ile başlattığı saldırı...

10 Ekim 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Filistin-İsrail çatışmasında 4. gün: Hamas’ın verdiği süre bitti, füze saldırıları başladı

Hamas’ın ‘Aksa Tufanı’ ile başlattığı saldırı 4. gününde. Hamas’ın Aşkelon’daki Yahudi yerleşimcilere verdiği süre bitti. Aşkelon’a füze saldırıları var. Hamas’ın Aşkelon’daki Yahudi yerleşimcilere verdiği süre bitti. Gazze’ye yakın İsrail yerleşimi Aşkelon’a yoğun füze saldırıları var.

Haberin tamamı için tıklayın

8 yıl oldu: Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler anıldı

10 Ekim katliamın üzerinden geçen 8. yılda katliamda yaşamını yitirenler Ankara’da anıldı. 10 Ekim Barış Derneği’nin çağrısıyla Ankara Gar önünde yürüyüş yapıldı.

Haberin tamamı için tıklayın

Bahçeli: Kılıçdaroğlu terörden rahatsız ise çıkıp nerede durduklarını açıklasın; tezkereye ‘hayır’ derlerse vatana ihanet edecekler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Filistin-İsrail çatışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, “1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti ertelenemez zorunluluktur. Hak yerini bulmadan, ikazla belirtiliyorum ki sıkılı yumruklar açılmayacaktır.” dedi. Tezkere oylamasında MHP olarak ‘evet’ diyeceklerini belirten Bahçeli, “Irak ve Suriye tezkeresine de sonuna kadar destek olup evet oyu kullanacağız. Sınır ötesi operasyonun arkasındayız.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamı için tıklayın

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye “tezkere” yanıtı: Yabancı asker postallarının topraklarımızı çiğnemesine evet diyor musun?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yakında Meclis’e gelecek olan Irak ve Suriye tezkerelerine ilişkin kendisini hedef alan MHP lideri Bahçeli’ye seslendi. Kılıçdaroğlu, “Yabancı asker postallarının Türkiye topraklarını çiğnemesine evet diyor musun demiyor musun?” diye sordu.

Haberin tamamı için tıklayın

CHP’nin 57. kurultayının yeri belli oldu; slogan için çalışma sürüyor

CHP, 4-5 Kasım tarihlerindeki 38. Olağan Kurultayı’nı Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirecek.

Haberin tamamı için tıklayın

Saadet, Gelecek ve HÜDA PAR’dan ortak miting

Saadet Partisi ile Gelecek Partisi’nin Yenikapı’da yapmayı planladığı ‘Kudüs Mitingi’ne HÜDA PAR’ı davetti

Haberin tamamı için tıklayın

İYİ Parti’den istifa eden Hasan Subaşı: Partim iktidara yol veriyor izlenimi yaratıyor

İYİ Parti’nin bir önceki dönem Antalya Milletvekili Hasan Subaşı partisinden istifa etmesinin nedenlerini paylaştı.

Haberin tamamı için tıklayın

EURO 2032’nin ev sahipliğini Türkiye ve İtalya yapacak

2028 ve 2032 yıllarında gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonalarına ev sahipliği yapacak ülkeler açıklandı. 2032 yılında düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası, Türkiye ve İtalya ortaklığında yapılacak.

Haberin tamamı için tıklayın

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın: Cemal Canpolat, değişimcilerin adayı olmak istedi

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, geçtiğimiz gün yapılan İstanbul İl Kongresi’nde aday olarak yarışan ve genel merkez tarafından desteklendiği belirtilen Cemal Canpolat’ın, ‘değişimcilerin’ adayı olarak gösterilme talebinde bulunduğunu söyledi.

Haberin tamamı için tıklayın

İstanbul seçimleri öncesi Öcalan’ın notunu paylaşan akademisyen Kemal Özcan: İmralı odaklı yeni bir süreç başlatılabilir

Tunceli Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı olduğu dönemde, İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminin yenilendiği 23 Haziran 2019 tarihinden iki gün önce sürpriz bir şekilde İmralı Adası’nda Abdullah Öcalan’la görüşen, Öcalan’ın mektubunu canlı yayında okuyan, Prof. Kemal Özcan, Kürt meselesinin çözümüyle ilgili “Garantisi yok ama yeni bir sürecin başlatılma ihtimali var” diye konuştu.

Haberin tamamı için tıklayın

Öne Çıkanlar