10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
4 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Yöneylem Araştırma: Seçim ilk turda sonuçlanabilirYöneylem Araştırma’nın 27-30 Nisan tarihleri arasında 26 istatistiki bölgeye bağlı 27 ilde 2 bin 594...

4 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Yöneylem Araştırma: Seçim ilk turda sonuçlanabilir

Yöneylem Araştırma’nın 27-30 Nisan tarihleri arasında 26 istatistiki bölgeye bağlı 27 ilde 2 bin 594 görüşme yapılarak gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçları açıklandı. Buna göre kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtıldıktan sonra AKP’nin oyunun 35,2 olduğu görülüyor. İkinci parti olan CHP’nin oyu ise 30,7 olarak ölçüldü.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Trabzon’da HÜDA PAR’ın stant açması üzerine yine gerginlik yaşandı: “Elhamdülillah şeriat kazanacak”

Trabzon’da dün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi öncesinde stant açan ve vatandaşların tepkisiyle karşılaşan HÜDA PAR’ın bugün de stant açması üzerine gerginlik yaşandı. “PKK’lısın değil mi sen, zoruna gidiyor değil mi Müslümanlar kazanacak diye. Elhamdülillah şeriat kazanacak, biz şeriatçıyız lan” diye bağıran bir kişi ile “Biz Cumhuriyetçiyiz” diyen vatandaşlar arasında kavga çıktı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Erdoğan: Giresun Pontus çetelerine toprağı dar etmişti. Şimdi de haşhaşilere, vatan hainlere vatan toprağını dar edecek

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Giresun’u çok seviyoruz. İşte muhteşem katılım burada. Sizler sevilmeyeceksiniz de kimler sevilecek. Hele hele 14 Mayıs’ta Giresun sandıkları gümbür gümbür patlatacak, buna inanıyorum. Kıymetli hanımefendiler, sevgili gençler, değerli kardeşlerim sizleri muhabbetle selamlıyorum. Giresun Pontus çetelerine toprağı dar etmişti. Şimdi de haşhaşilere, vatan hainlere vatan toprağını dar edecek" dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Kılıçdaroğlu: Kim terör örgütlerinin yanında olursa Allah belasını versin

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın kendisini hedef alan söylemlerine ilişkin olarak, “Kim terör örgütlerinin yanında olursa Allah belasını versin. Terör örgütünün saldırısına uğrayan bir asker şehit oldu. Bu beyler çocuklarına paralı askerlik yaptırırken, ben düzenli askerliğe gönderen birisiyim” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

TCMB net rezervleri 9,5 ayın en düşük seviyesinde

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) döviz rezervleri geçen haftaya göre 1 milyar 593 milyon dolar artarken, altın rezervleri 2,84 milyar dolar düşüş gösterdi. Net rezervler ise 1 milyar 933 milyon dolar düşüşle 9,5 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Kılıçdaroğlu’nun “fav”ı Nebati’yi kızdırdı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Bakan Nebati ve İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz’ın fotoğrafının karşılaştırıldığı ve “Nureddin Nebati mi? Bilge Yılmaz mı?” sorulu Twitter gönderisini beğenmesine sosyal medyadan tepki gösterdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Bilge Yılmaz: TÜİK’in verilerini geçmişe yönelik düzeltip vatandaşlarımıza hakkını teslim edeceğiz

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, iktidara gelmeleri halinde ekonomi yönetiminde izleyecekleri yola ilişkin Twitter hesabında açıklamada bulundu. Yılmaz, TÜİK’in enflasyonu düşük açıkladığını ifade etti. Yılmaz “TÜİK’in enflasyon verilerini geçmişe yönelik inceleyip düzelteceğiz ve vatandaşlarımıza hakkını teslim edeceğiz” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

TCMB yıl sonu enflasyon tahminini değiştirmedi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın 2. enflasyon raporunu açıkladı. Kavcıoğlu, 2023 enflasyon tahmininin yüzde 22,3 olduğunu açıkladı. Böylece TCMB yıl sonu enflasyon tahminini sabit tuttu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Polise tokat atan AKP’li istifa etti

Karaman AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Toprak, polise tokat atmasının ardından istifa etti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

AKP'li seçmenden tepki çeken sözler: Eskiden doktorlar bizi azarlardı, şu an biz doktor dövüyoruz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini söyleyen vatandaş, “25 sene önce doktorlar bizi azarlardı. Şu an biz doktor beğenmeyip doktor dövüyoruz. O rahatlıktayız. Daha bunun ötesi yok” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.